Geluk

13 mei, 20 km, heel veel buien 16 graden, Castet Arrouy – Marsolan

Het zou vandaag heel slecht weer zijn met veel regen. We zeiden nog tegen elkaar…..alles wat in de avond en nacht valt kan morgen niet meer vallen. En wat hadden we geluk….het viel er met bakken uit op het moment dat we binnen of onder een afdakje pauzeerden. Jacobus heeft goed voor ons gezorgd.

Op weg naar Lectoure. Ik had gelezen dat het een mooi toeristisch stadje is en ja, dat klopt. We zien het al van verre liggen als we van 197 meter afdalen en vervolgens omhoog klimmen, want Lectoure ligt op een heuvel.

Jazeker…daar kwamen de buien aan. Ik vind dat prachtig om te zien. Wijds landschap en je ziet de buien naderen. Je voelt de wind en ziet de donkere lucht op je af komen. Geweldig!

Natuurlijk gaan we ook even in de kathedraal kijken.

In een oude kapel van de kathedraal hebben ze ruimte gemaakt voor Jacobus. Een nieuw beeld van 2003 in een kathedraal van de 15e eeuw.

In vele kerken zijn nog oude fresco’s te zien en glas in lood ramen. Hier lijkt alles gereviseerd. Het ziet er prachtig uit.

Deze buien zagen we mooi aankomen. Voor het verlaten van Lectoure kunnen we een afdakje vinden en hebben het zo goed als droog gehouden.

We verlaten Lectoure langs het kasteel. Via de trapjes naar beneden. Hier zie je goed hoe hoog het ligt.

Het is bijzonder mooi. Kleine paadjes over de velden van de boeren, de graanvelden in vol ornaat. We komen Maud en haar zus Marion nog tegen. Gezellig! Die hadden de originele route gevolgd, en hadden een zwembad vol modder getroffen. We volgden het advies van “wegomleiding”, later bleek dus waarom.

Vlak bij Chambre d’Hote Enclosed de Tabus in Marsolan, zien we hen aan de picknick. Die gaan nog 10 km verder. Wij zijn er en komen wederom net voor gigantische buien binnen.

7 reacties op “Geluk

 1. Mieke, ook van mij de hartelijke felicitaties met deze bijzondere verjaardag op alle fronten: mijlpaal, op pelgrimage, na weken samen met Jos , romantiek in een kasteel en uiteindelijk gelukkig met nieuwe schoenen. We waren de afgelopen dagen in de Eifel in een huis zonder internet. Maar beter later gefeliciteerd dan niet!
  Buen camino verder . Ik reis elke dag lezend met je mee . Knap al die hoogteverschillen! Veel groetjes Dimphy

 2. Weer een prachtige dag , en hoe lopen je schoenen , nergens last van gehad ?! Prachtig die oranje rode papavers tussen al dat steen ..
  Morgen weer een mooie dag gewenst .

 3. Het geluk straalt er vanaf! Is Jos een beetje een loper van zichzelf of heb je hem besmet met het loopvirus?
  Gefeliciteerd nog met je nieuwe levensjaar. Mooi ingeluid. (ik ben weer bijgelezen)
  Hopelijk kun je je zomerjurkje gauw aan!

 4. Alsnog van harte geluk gewenst Mieke! We zijn van hetzelfde jaar, ik ben in januari 60 geworden en heb mezelf twee jaar geleden het mooiste kado ooit gegeven door de camino naar Santiago te lopen vanaf Puente la Reina.
  Ik geniet met je mee van de prachtige route, van de mooie ontmoetingen en de bijzondere inzichten die je hier deelt.
  Wat fijn om nu een gedeelte van de camino samen met je vriend te mogen ervaren. Het zal vast een belevenis zijn om nu als stel op pad te gaan en niet solo maar het zal ook wennen zijn stel ik me zo voor. Heb het fijn samen en ultreia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.