Dag 27 en 28: Santa Catalina – Foncebadon – Molinaseca

Sjan probeert t weer: op nieuwe schoenen en rustig aan. De rest gaat vooruit en wij proberen langzaam te gaan. Het stuk naar Rabanal en vooral daarna is een van de mooiste stukken van de Camino Frances.

We maken een stopje in Rabanal, bekijken daar even het prachtige oude kerkje en gaan dan verder omhoog naar Foncebadon, een merkwaardig dorpje zo hoog op de berg. Jaren geleden was nagenoeg alles vervallen daar, maar nu wordt er volop gerestaureerd. We eten in een prettig restaurant met goed eten.

De volgende ochtend lopen we in pelgrimsoptocht Foncebadon uit. Na 2 km is daar Cruz de Fierro, het kruis waar veel pelgrims een steentje achterlaten. Ik was daar al een aantal malen, maar ik vind het nog steeds mooi om te zien hoe mensen daar allemaal iets eigens doen, terwijl het tegelijkertijd hetzelfde is. Moeilijk uit te leggen.

Daarna komen we langs Manjarin, de plek vasn tempelier Tomas. Hij is er niet, maat Diego meldt ook tempelier te zijn.

Op deze dag bereiken we ook het hoogste punt van deze camino. Dan gaat t via de dorpen El Acebo en Riego de Ambros weer steil naar beneden naar Molinaseca, waar we qua luxe weer eens een hotel nemen. Het weer lijkt te gaan omslaan: tot nu hebben we nauwelijks een druppel regen gevoeld. Maar dat gaat volgens mijn weerapp veranderen.

Sjan en ik gaan langzaam vanaf Santa Catalina. Daaag!

Man met stokken
Sjan met valk (valk?)

Rabanal
Jacobus in het kerkje van Rabanal
Kerk Rabanal

Herberg!
Leaving Foncebadon

Cruz de Fierro

Bij de tempeliers

Mooi mooi mooi

El Acebo
In de Bierzo

Eindelijk: Molinaseca!

 

 

 

2 reacties op “Dag 27 en 28: Santa Catalina – Foncebadon – Molinaseca

  1. Lieve Lilian,Je bent al bijna een maand onderweg .Je doet het geweldig en je staat steeds zo blij op de foto .Genieten er maar van.Wat een mooi landschap zoveel ruimte Voor iedereen veel geluk en nog mooie wandeldagen.Leuk om jullie te volgen.
    Lieve groet Silvia van Eerden

  2. Wat prachtig is het daar !! En jullie gaan goed .. bijzonder om het zo te volgen. Ik volg 3 camino’s . Wat een afstand in km en wat een stappen zijn er al gezet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.