Cahors

7 mei, 12 km, 26 graden, zonnig, Le Pech – Cahors

Deze dag hoort ook bij vertraging. Gisterenochtend heb ik pas het besluit genomen om vandaag alleen 12 km te lopen en een kijkje te nemen in Cahors. En…..iedereen zei, alles is vol en ik had meteen een plekje bij gite bij Papillon Vert.? Kennelijk is het de bedoeling dat ik het vandaag rustig aandoe. De gite van Le Pech ligt hoog boven een dal. Een mooie start met ochtend nevel.

De etappe van vandaag is weer erg mooi en afwisselend, over kleine paadjes met rechts of links uitzicht.

Deze typische gebouwtjes zie je veel in natuurgebied Qeurcy, volledig van steen en verrassend koel binnen.

Naar Cahors toe is de daling 150 meter. Dat is lastig voor mijn knieën. Tot nu toe geen last gehad van mijn knieën. Nu weet ik het weer. Ik slijt mijn schoenen aan de zijkanten / buitenzijde af. Ik heb dat al vaker gemerkt, maar nu gaat het zo geleidelijk dat het even duurt voor ik er erg in heb. Er is een verschil van zeker 3 mm, waardoor ik nog meer over de buitenkant afwikkel. Wat fijn…a.s. donderdag komen mijn nieuwe schoenen. Ik ben dan, wat de tijd betreft halverwege, de km’s denk ik ook.

Na de brug van Cahors is de pelgrims ontvangst. Waar ligt de gereserveerde gite en waar vind je de kathedraal. Geduldig word ik geholpen.

Ik ben om 11 uur in Cahors. De gastvrouw opent precies haar deuren als ik langskom. Het is heel heet al. Ik ben blij dat ik er ben. Ook erg blij met het hoedje, dat beschermt toch net iets beter tegen de zon.

En natuurlijk ga ik Cahors bekijken, met als hoogtepunt de kathedraal. Wat schetst mijn verbazing….mijn Camino maatjes die ik dacht kwijt te zijn, tref ik bij toeval bij de kathedraal.

Plafond schildering. Hele oude fresco’s.

Schitterende glas in lood ramen

Cahors, een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken als toerist. Voor mij als pelgrim vind ik het lastig schakelen. Ik ga liever aan de wandel, dan ben ik helemaal in mijn element.

In Cahors tref ik ook Troos weer. We gaan samen een salade eten en dan blijkt dat ik heb besteld met eendemagen…..dat lustte ik echt niet.

4 reacties op “Cahors

  1. Wat een mooie stad Cahors. Zal inderdaad wennen zijn, zo’n grote stad na al die mooie natuur. Al bijna op de helft. Geweldig.

  2. Ha die Mieke, wat fijn dat je nieuwe schoenen er aan komen. Je zult ook vast wel blij zijn de bezorger hiervan te mogen begroeten…….

  3. Zeker een mooie stad , ik denk dat het inderdaad omschakelen is ,als je vooral kleine dorpjes en rustige natuur tegenkomt. Maar ja je had er de tijd voor vandaag en een beetje toerist kan geen kwaad toch , je weet immers dat je morgen weer verder kunt op je Camino. Wat bijzonder je eigen bezorger op je Camino. Zou je het opgegeten hebben als je het niet wist ? mooie dag weer morgen en een goede nacht toegewenst.

  4. Wat goed Mieke, dat vertragen een ‘onderwerp’ voor je is geworden. Ik heb tussen Vessem en Troyes ook geregeld korte dagen gelopen. Ik hou daar van….kun je alles, ook je wandeling en de omgeving wat beter in je opnemen en ervaren. Het beviel mij in ieder geval goed. Ga ik straks ook doen vanaf Troyes: ruimte in de tijd en in de dagen. Ruimte voor…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.