Bloemen en vlinders

23 mei, 22 km, zonnig, later bewolkt 20 graden, Ruesta – Sanguesa

Na een paar dagen, met veel km’s en niet zoveel hoogteverschillen, was het vandaag een dag met een grote stijging van 300 meter en 22 km.

En wat voor een dag. Schitterende natuur met tijdens de stijging uitzicht over het grote stuwmeer.

De stijging is heel geleidelijk en mijn conditie is inmiddels zo goed dat ik de stijging kan doen zonder te rusten. Toch 7 km stijgen, rustige kleine stapjes en dan lukt het. Als we boven zijn volgt een prachtig pad naar beneden. Bomen vol in bloei, de lijster zingt zijn hoogste lied.

Daar ligt het dorp Undues de Lerda. Hier nog 4 km te dalen en op het laatste moment nog even terugstijgen naar het dorp. Precies op het juiste moment kon ik Johanna en Lourdes nog laten weten dat ze een afslag naar links moesten nemen en niet rechtdoor.

Hier is een bar open. Na 11 km en 3 uur lopen ben ik toe aan een pauze en een bocadillo. Een ontmoetingsplaats voor de pelgrims die met me onderweg zijn. Johanna was voorgelopen en we zien haar rugzak. Alleen waar is Johanna? Blijkt ze op de wc opgesloten. De deur moest zelfs ingetrapt worden. Gelukkig werd ze bevrijd?

Dan volgt een pad langs de velden. Vele vlinders en bloemen. Een lust voor het oog.

Deze vlinder, ik ken hem niet. We zagen er wel honderd. Deze bleef even zitten, een geluksmoment. Dezelfde maar dan zwart met wit heb ik ook gezien.

Intussen loop ik dan weer met Daniel, met Johanna of Lourdes. We hebben ongeveer hetzelfde tempo en fotograferen graag. Je kiest wat je fijn vindt en dan ben je zomaar weer even alleen. Wetende dat er altijd iemand voor of achter is. Vertrouwd en ook ruimte voor mijn eigen gedachten. Alles is ok. Wil je wat delen, dan kan het. Wil je juist een stuk alleen zijn, ook goed. Geen verplichtingen, alles de ruimte geven.

In de herberg van Sanguesa zijn maar 14 plaatsen. Zouden er genoeg bedden zijn? Gisteren waren we met 10 en dezelfde mensen gaan verder. Ik heb er rond 14.30 uur en ja….er is nog plek. Tijd genoeg voor de was en voor het etappedrankje. Van links naar rechts Lourdes, Johanna, Daniel en ik. Ook op deze route heb ik weer mijn camino maatjes gevonden.

Hier is het dorp is een Santiago kerk. In het portiek heel mooi uitgebeeld.

Over 2 a 3 dagen komen we op de Camino francais aan. Nog maar even genieten van de rust die hier is, met maar 15 pelgrims op een etappe……

5 reacties op “Bloemen en vlinders

  1. Hallo Mieke. Ik volg jou elke dag. Mijn Camino momentje. Wat ga je goed en wat ben je al ver. Het is geweldig om jouw blog te lezen en te genieten van jouw foto’s en teksten. Alle ups en downs met jouw positiviteit kom je altijd weer daar waar je wezen wil. Mooi ook al die ontmoetingen. Chapeau! !!!super jouw Camino reis. Heel veel wandelplezier nog. Lieve groet Roza

  2. Zo kom je nog wat te weten he over dat vlindertje en prachtige bloemen het is elke dag weer genieten met je verslagen. Je gaat je steeds beter voelen jij gaat vliegend de streep over in Santiago veel wandel plezier nog en hoed je soepel he?

  3. Lieve Mieke,Ik liep ongeveer een week achter met je reisverslag Allereerst wil ik je heel veel geluk en liefde toewensen op je 60 ste levensjaar .Wat een indrukwekkend verslag Geen dag hetzelfde en je past je naar de omstandigheden aan. Wat een mooie foto”s weer. Fijn dat je dat met ons deelt. Ik heb er weer van genoten.Fijn dag voor vandaag in die mooie natuur .De bergen vond ik indrukwekkend.
    Lieve groet Silvia van Eerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.