Klavertje 4

26 april, 23 km, La Roche – Aumont Aubrac, zonnig koel 15 graden

Dat was een leuk moment gisteren. Een van de aanwezige mannen vindt een klavertje 4, geeft het aan mij. Ik ontvang het en vraag aan Silvie of ze een beetje geluk kan gebruiken. Ja zegt ze, en ik geef het Klavertje 4 door. Vandaag hoor ik dat ze dat ze dat als een van de bijzondere dingen van haar camino voelt. Waar een klein gebaar groot in is……Delen is dan zo makkelijk.

Vandaag stond 23 km op het plan. Niet veel leek het, maar de stijgingen en dalingen zijn er veel. Het gaat steeds op en neer tussen 1185 en 1050 meter. Zie hoogteverschillen onder bij de foto. Ik volg de oranje lijn en dat is 23 km.

Zo mooi als de route vanaf Le Puy wordt gezegd dat hij is, dat is ook zo. Voortdurend kleine dorpjes waar vaak ook water Jan worden getapt.

In St. Alban sur Limagnole was zelfs een bakker, zodat ik voor vandaag weer voldoende had. Een “Ceriales” gekocht. Een klein broodje met meer granen. Wat kan een pelgrim daar blij mee zijn! Nog 1464 km te gaan, schrijft dit bord.

Er zitten een paar stevige kuitenbijters tussen vandaag. Een zelfs met uitsluitend boomwortels, die ik als hulpmiddel zie. Zo is een natuurlijk trapje aanwezig. Hard werken voor de bovenbeenspieren. De eerste 8 km waren langzaam naar beneden. Het leek wel of ik vleugels had. Zo merk ik dat het per dag, per uur scheelt hoe het loopt.

En dan deze schuilplaats? Dennentakken afgedekt met plastic en houten krukjes. Als het regent lijkt het me een prima oplossing.

Hier liggen de heuvels dichter bij elkaar. Glooiend gaan ze van de een naar de ander over.

Ik ben al ver in Frankrijk. Dat zie je als je naar dit kaartje kijkt. De route vanaf Le Puy heet Via Podiensis.

Nog een klein stukje was het. Heel onverwacht kwam ik in het dorp Aumont Aubrac aan. Medepelgrim Katrin uit Duitsland is me net voor.

Ik logeer in gite Chemin Faisant. Wat ontvangst betreft….allerhartelijkst! Warm aanbevolen.

3 reacties op “Klavertje 4

  1. Wat grappig , je eigen spiegelbeeld , ken je dat nummer “spiegelbeeld vertel eens even ben ik net zo oud als jij !! Nu ben je zo oud als je je voelt , en volgens mij voel,jij je jong , je krijgt zelf vleugels lees ik !! Prachtig weer om te lezen hoe je dag is geweest , en volgens mij kom je steeds andere pelgrims tegen. Nieuwe ontmoetingen samen beleven . Wens je een mooie dag weer morgen ..

  2. Mooi gebaar van je met het klavertje 4 dat dat doorgegeven word je gunt toch iedereen geluk geweldig je schiet al lekker op he ? veel geluk Mieke je haalt het hoor.

  3. jeetje Mieke wat ga je goed geniet ervan ,heerlijk om je camino te volgen ik krijg ook weer zin om te gaan.

    Bon Camino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.