Ge wit ’t nie & verboefd

19 april, 12e wandeldag. Van Caldas de Reis naar Padron. 24 graden en zon met af en toe sluierwolken. Afstand 19km.

Het zou vandaag nog warmer worden en daarom besluiten we om half 7 op te staan, te ontbijten in het café bij het hostel en op pad te gaan. Lunch hadden we al ingeslagen gisterenavond in de supermarkt. Wat is het toch mooi als we in de vroege ochtend langs de velden lopen en het nog heerlijk fris is. Het was 6 graden toen we vertrokken.

We zijn niet de enigen die vroeg op pad waren maar het is niet meer zo druk als een paar dagen geleden. Wel zien we regelmatig dezelfde mensen. Tot nu toe zijn we 5 Nederlanders tegengekomen die allemaal de kustroute liepen. Enkelen vonden die route geweldig, anderen vonden die niet zo leuk, te nieuw.

Leuke steenbouwwerkjes langs de kant.

Een onbemande stopplaats waar we ook nog een stempel kunnen zetten.

Na 12km hebben we een mooie plek voor onze lunch. Daniel die we al vanaf Fernanda zowat iedere dag zien is even later ook daar. Wij spreken Engels, Duits, een beetje Spaans en Frans waardoor we met veel mensen een praatje kunnen maken. Daarnaast leren de wij binnen onze groep zowel de zuiderlijke Nederlandse taal door zinnen als ‘ge wit ’t nie’ en woorden uit de noordelijke Nederlandse taal zoals ‘verboefd’.

Net voor Padron drinken we koffie in een bar waar we een cakeje bij de koffie krijgen. Terwijl we zitten te drinken krijgen we minibroodjes met gebakken ei. Wat heerlijk en wat voelen we ons verwend. Kort daarna steken we een mooie brug over en we zijn blij met wat sluierbewolking op het laatste deel van de route waar weinig schaduw is. Loopt toch fijner dan in de volle zon van gisteren.

Laatste meters onder de nog niet uitgelopen bomen en als we aan het eind rechtsaf gaan zien we Pepe die ons meteen een slaapplaats aanbied. Wij hebben er al een maar willen wel even in zijn zaak kijken die helemaal vol hangt met shirts, tekeningen, foto’s en teksten. Hij zoent ons en we gaan snel verder naar het terras voor ons welverdiend drankje.

1 reactie op “Ge wit ’t nie & verboefd

  1. Mooie dag weer dames , weer eentje van beleving en woordenschat met hun betekenis!
    prachtig die bomen van de laatste foto!! ze zegen wees welkom hier !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.