Een engel en regen

12 april 2018, 5e wandeldag. Van Vitorino dos Piães naar Ponte de Lima. Regen en 12 graden. Afstand 15 km.

Gisteren gelopen naar Casa de Fernanda. Dat was een flinke wandeling geweest en we waren er net toen het weer begon te regenen. Ik had de groep verteld dat we naar Fernanda gingen, dat ze een engel genoemd werd door Jan, dat je geen luxe moest verwachten, het zou bijzonder zijn om daar te overnachten en dat we daar zouden eten. Genoeg dus om iedereen nieuwsgierig te krijgen.

Tja en ik kan niet beschrijven hoe het is om bij Fernanda en Jacinte te overnachten, alle woorden zijn te weinig maar ik doe een poging. Fernanda is warmte, liefde, een fantastische ervaring en nog veel meer. Wat een geweldige vrouw, ja Jan ze mag een engel genoemd worden. En ook haar man is een schat. Fernanda was trouwens onder de indruk en ook verbaasd over Mieke’s camino van huis naar Santiago en wenst haar veel geluk.

Uiteraard gingen we verder na een heerlijk ontbijt met wederom alle gasten bij Fernanda in de keuken aan tafel. Het regende dus cape aan en paraplu en op pad.

Het voordeel van een hele dag regen is dat je je cape aan kunt houden. Het nadeel dat het warm is en dat je door het zweten ook nat wordt. De eerste en meteen ook laatste koffiestop laat lang op zich wachten en we zijn extra blij als we er zijn. Binnen zien we twee gasten van Fernanda, leuk dat het ontmoeten van andere pelgrimgangers nu begint. Eenmaal weer op pad zien we een afbeelding van Jacobus langs de doorgaande weg.

In de regen valt je minder op daarom is het goed af en toe achterom te kijken. Dus dames heb ik een paar foto’s van wat jullie mogelijk niet gezien hebben. Waarschijnlijk hebben jullie ook foto’s van wat ik niet gezien heb.

In Ponte de Lima liepen we naar het punt dat mijn app aangaf maar helaas daar moesten we niet zijn. We hadden zodoende een paar kilometers extra gelopen maar dat gebeurd soms. We hebben 2 kamers en daarna gaan we even naar het centrum voor een drankje. Dat werden er wat meer en weer een ontmoeting met een pelgrimganger die we eerder ontmoet hadden.

Gelijk daarna gingen we een pelgrimsmenu eten en werd het al donker toen we naar het hostel gingen. Morgen vroeg op pad want we hebben een lange dag voor de boeg.

3 reacties op “Een engel en regen

  1. Beste Rita en medepelgrims,
    Met veel belangstelling volg ik dagelijks jullie wedervaren en geniet ik van de kleine en grote verhalen. Ik ben blij dat jullie bij Casa Fernanda ook een glimpje van de hemel gezien en gevoeld hebben! 🙂
    ‘Buen Camino’,
    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.