Camino verrassingen

1 april, eerst koud, veel wind en regen, later droog 11 graden, Monmort- Baye- Sezanne

Wat zijn dat Camino verrassingen? Zomaar hulp krijgen en wat toevallig op je weg gebeurt, of wat je toevallig ziet. Ik voel me dan dankbaar en blij. Het begon deze ochtend. De afstand van Monmort naar Sezanne is 33 km. Dat is voor mij te ver. Er tussen zou een slaapplek zijn, maar daar kregen we geen contact mee. We vragen of we naar Baye gebracht kunnen worden. Jazeker, dat kan. Voor een klein bedrag worden we in Baye tegenover de kerk afgezet. De eerste Camino verrassing is binnen.

Het is heel donker weer en het lijkt erop dat het gaat regenen. Het is een koude wind, ik schat max 4 graden. Ik nader dit kerkje en precies als ik daar ben, gaat het regenen. Ik vind een droog en windvrij plekje om mijn regenpak aan te trekken. Het 2e Camino kadootje is binnen.

Vandaag weer een etappe, vrijwel alleen onverharde paadjes over de erven van de boeren. Licht glooiend met het lijnenspel van de bomen.

Plotseling word ik geraakt door hoe deze boom eruit ziet. Het lijken wel “Maria figuren” ik blijf er even bij stilstaan en laat het goed op me inwerken. Ook dit is voor mij een Camino verrassing….

En….voorjaar, langs de kant van de weg

Het kan natuurlijk niet anders op de Via Campaniensis in het voorjaar na een zeer natte winter….ik loop over een bospad, vol met water en modder. Gewoon doorlopen is het motto. Ik ben over slechtere paden geweest.

Na een half uur zwoegen is er plotseling Sezanne, een grote stad waar we zo opkijken. Sezanne ligt in een dal en langs de wijngaarden daal ik af naar de stad.

Daar tref ik Karin en Frans. Samen drinken we wat. Deze hebben we verdiend.

Moe en voldaan lopen we naar het BEJAARDENHUIS…. We slapen in Foyer François de Sales, hier worden we door de nonnetjes ontvangen. We gaan naar de avondmis van de kapel en we eten daarna samen met de bejaarden. Heerlijke boekweit pannekoek met champignon ragout. Dat smaakt. Wat een ervaring!

13 reacties op “Camino verrassingen

 1. Mieke, wat een paasverrassingen voor jou! Het voorjaar staat op springen en jij “springt” jouw weg : Zalig Pasen!
  En ik bewonder je!

 2. Mieke, en laat niet na om de paasvieringen van jouw San Salvator te lezen…..zo ontroerend, zo troostvol, zo bemoedigend…..zo hoopvol en rijk aan liederen…..je gaat zingend verder…..

 3. Ha Mieke, het is net alsof je het Paasverhaal in het echt beleefd. Vrijdag heette je blog Survival, in de bijbel hadden ze het over de lijdensweg en vandaag lijk je een soort wederopstanding beleefd te hebben met mooie caminocadootjes. Hopelijk gaat het met je enkel straks ook weer beter. Fijne treinreis morgen.

 4. Beste Mieke,

  De vastentijd ligt achter je, nu op naar… ‘Hemelvaart’!
  Och ja, ik wens je nog een Zalig Paasfeest.

  “Plus est en vous” (een oude wapenspreuk van de heren van Gruuthuuse)

  Van harte,
  Jan

 5. Ik was op 14 juli 2015 bij de bejaarden in Sezanne, maar ik mocht ’s avonds niet meer de deur uit om te feesten.
  Mocht je morgen bij André en Agnes overnachten, doe ze maar de groeten van me (voor hen was ik de écrivain public, dit staat sindsdien ook op mijn visitekaartje
  Toen ik er mijn schoenen uitdeed om mijn zweetvoeten te luchten zei ze: als een boeket violen dat zich opent.
  Hartelijke groet
  André Brouwer

  1. Vandaag heb ik een trein/rustdag. Ik reis door naar Vezelay om vandaar te vertrekken naar Le Puy en St. Jean. Een voor mij nieuwe Camino. Ik zal het vanwege mijn enkel rustig aan blijven doen, voorlopig ongeveer 20 km per dag.

 6. Lang geleden waren wij ook in Vezelay, een goede plek om even tot rust te komen. Knap wat je doet, Mieke et bonne route!

 7. Wat een Pasen, voor jou kan een pad nog zo onbegaanbaar zijn , jij komt er wel over heen !! Prachtig weer die 1ste Paasdag .. en dan dat bloesembloempje !! Geel de kleur van Pasen ..!! Maar liep je niet alleen !! (Of bedoel je je rugzak en jij , want zoals je al eerder beschreef is je rugzak “jij “! vond dat heel bijzonder ) Je zei we laten ons brengen !! En nadien kwam je Frank en Karin tegen .. !! Mooie dag morgen ..

 8. Hallo Mieke. Inderdaad wat een kadootjes krijg jij op jouw Camino. Heerlijk om je te volgen. Ik denk ook dat wij, jij en jouw rugzak, zijn. Geniet er naar van Mieke. Groetjes Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.