Aubrac

27 april, 26 km, zonnig veel wind en fris, -2-19 graden, Aumont Aubrac- Nasbinals

Het eerste waar ik aan dacht, voor de titel van dit blog was “vorst”. Het voor mij onbekende gebied Aubrac geeft de doorslag, want het is indrukwekkend mooi. Zo koud had ik niet verwacht. Ik ben deze ochtend zelfs met thermobroek gestart. Een strak blauw lucht met een ijskoude westenwind. Zoals vele paden op de Via Podiensis, onverhard.

De ijskristallen staan op de bloemblaadjes.

Ik was deze ochtend al om 7.30 uur de deur uit. Geen enkele pelgrim voor of achter me te zien. Alleen wijdse blikken en zoals hier een kerkje in een dorp. Deze staat in La Cheze de Peyre.

Bijna geen bomen meer te zien in Aubrac. Een natuurgebied op een hoogvlakte tussen 1035 en 1200 meter. Kleine hoogteverschillen, maar wat indrukwekkend!

Om de echt natte delen te passeren zijn hier vlonders aangelegd.

De zon heeft heel veel kracht. Net genoeg om de koude van de wind niet te voelen. Het was soms knokken tegen de wind in. Windkracht 4 schat ik…

In de verte zijn de besneeuwde bergtoppen te zien.

Zo is het de hele dag. Prachtig! Dichtbij Nasbinals, velden met narcissen en andere gele bloemen, dotter bloemen denk ik.

En later een groot veld met anemonen. Diep donker paars.

Vele kruisen onderweg, deze bij de brug van Montgros. Bij toeval precies met wat gedempt licht.

Toch nog onverwacht is daar Nasbinals. De koeien lijken me welkom te heten. Nou ja…eentje dan. De ander keert me de rug toe. Dat doet me denken aan gisteren avond. Ik was in het restaurant tegenover de gite en ik vraag of ik bij anderen die ik al vaker onderweg heb gezien aan tafel mag komen. Geen sprake van, was het antwoord. Ik was er even van slag van en ging maar alleen zitten…..Raar hoor, want voor pelgrims is het heel gewoon samen te eten.

Een zware dag door de km, de vorst en de tegenwind. Dat etappe biertje had ik wel verdiend.

9 reacties op “Aubrac

  1. Hoi Mieke, wij volgen je natuurlijk ook iedere dag maar vandaag viel me iets op.
    Toen jij vanmorgen begon met de noemer (Vorst) dacht ik in eerste instantie dat jij dat als metafoor zag voor de verjaardag van onze Koning Willem Alexander (feest) maar later voelde en dacht ik dat het een reactie was van de ijskoude reactie van collega pelgrims (samen aan tafel) . Jammer dat zij nog lang niet niet zo ver zijn ondanks hun voorsprong in gelopen kilometers, uren en misschien wel dagen.
    Mieke, blijf je gevoel volgen, bij de volgende tafel ben je van harte welkom.
    Groetjes John en Thea.

  2. Mensen die anderen aan hun tafel weigeren heten die “pelgrim”? Mooie “credencial” zal dat worden. Gelukkig kan het ook anders is mijn ervaring.

  3. Prachtig die Vorst op een Vorstelijke dag !! Tja dat heeft je een raar gevoel niet welkom te zijn bij hun aan tafel , deze mensen snapper er niets van , gebrek aan gevoel om te delen !! Erg jammer maar er komen voor jou nog genoeg tafels waar je bij aan kunt zitten . Snel vergeten , en op naar wel mooie ontmoetingen ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.