Dagwandeling Posbank

3 februari, 17 km, bewolkt, 5 graden

Altijd is het weer om te wandelen. Warm aankleden en lekker in een restaurant pauzeren. Dit keer gaan we van Dieren naar Velp, de Posbank. Makkelijk als je met de auto of trein komt, want het is een NS wandeling met start en aankomst op een station. En voor autorijders… parkeren bij station Velp,4 minuten met de trein en starten maar. Zie NS wandeling Veluwezoom.

Zo kwamen we deze keer rond 10 uur bij station Dieren aan en gingen op pad. De route is aangegeven met rood/witte paaltjes, maar het is heel belangrijk de beschrijving te lezen. Wij hebben een paar paaltjes gemist en zo hebben we “nieuwe wegen” ontdekt. Met GPS kom je er ook. De start was door een prachtig bos over de Carolina berg.

Prachtige beukenlanen, die zich in de winter laten zien door statige rechte lanen met even zo rechte stammen, waar het zonlicht makkelijk door komt. We horen de specht en zien roodborstjes. Een Koningslaan, door onzalige bossen. Het is flink stijgen en dalen en de regen heeft het pad nogal modderig gemaakt.

Restaurant de Posbank ligt bovenaan en daar werden we rond 12 uur verwacht.

Het was weer als van ouds….Camino herinneringen delen van mensen die al naar Santiago zijn geweest aan nieuwe wandelaars, die ook kennis kwamen maken met Rita, die de Camino Portugues van dit voorjaar gaat begeleiden.

Daarna gaat het pad naar beneden en lopen we langs heidevelden. Nu donker bruin gekleurd, in de herfst gekleurd met paars

Over het landgoed Beekhuizen, door het erosiedal. Het water meandert door het dal.

Soms is het zo steil dat we worden geholpen met trappen.

En bruggetjes die naar de overkant van een smal pad leiden. In elk seizoen een pracht wandeling.

Wat is zo een dag, ook voor mij ontspannend. Ik geniet reuze van de enthousiaste verhalen over wat een Camino met je doet. Rust, zelfvertrouwen, moed en durf om ergens gewoon aan te beginnen. Ik bewonder die mooie stappen…..

Tot een volgende keer. Je bent van harte welkom ook een keer mee te lopen. Dan graag een mailtje naar info@inbalansopweg.nl.

3 reacties op “Dagwandeling Posbank

  1. Geweldig weer Mieke ik zou graag mee lopen maar dat kan ik niet meer ik heb een long operatie gehad twee derde van mijn rechter long is weg gehaald maar ik geniet van de wandelingen van jullie en de mooie foto,s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.