Dag 6 Villaneuva de Algaidas – Encines Reales

26 november, 16 km, meest zonnig 20 graden

Direct na Villaneuva gingen we richting Cueves Bajas…..

Tenminste dat probeerden we. We waren op een mooi pad aangekomen met de richting en vervolgens…geen bord meer en we kwamen bij een hele steile afdaling. Daar kwamen we bij een weg uit en niet bij het bedoelde pad. We kiezen ervoor om over de weg te gaan. Een smalle weg, waar het goed uitkijken was. Helaas is de route van Maps.me niet de juiste, zodat we ook zo de weg niet konden vinden. Wel de goede richting. Als we zorgen dat we naar het noorden gaan, komt het wel goed.

Langs deze weg vinden we de olijfbomen weer. Dat verveelt nooit, altijd met andere heuvels omringd.

Het dorp Cueves Bajas, ligt helemaal in het dal. Zoals veel dorpen hier met veel witte huizen.

We zoeken de route weer op en beginnen aan de stijging van 6 km naar Encines Reales. In het begin zelfs 13%! En dat is veel, en zwaar. Dat moet ik toegeven.

Wat is fijner dan pauzeren langs de kant van de weg? Schaduw van een olijfboom, met uitzicht. Wat wil een pelgrim nog meer?

Intussen worden we getrakteerd op mooie vergezichten door bomen, die nog in herfsttooi zijn.

Daar in de verte zie je Cueves Bajas nog. Irma en Johanna komen ook dapper boven. Irma gebruikt vandaag mijn wandelstokken in de hoop dat het iets makkelijker is. De blaren op haar hakken spelen haar parten.

We stoppen in Encines Reales en drinken daar ons etappedrankje.

Omdat daar in Encina geen overnachtingsmogelijkheden te vinden zijn, gaan we met de taxi naar Lucena. Morgen gaan we terug en nemen dan dezelfde weg te voet. Zo blijven we 2 nachten in Lucena.

5 reacties op “Dag 6 Villaneuva de Algaidas – Encines Reales

  1. Knap gedaan weer dames ,, off toch maar ff doen al die hoogtemeters . Maar ja het uitzicht is dan ook prachtig .. Vooral die foto met de olijfbomen met een mooi contrast van die bomen in herfsttooi!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.