Dag 4 rustdag Caminita del Reij

24 november, prachtig weer

Op deze rustdag gaan we de Caminito del Reij bezoeken. En hoe….we vonden het heel spannend. Durven we dit, is het niet boven de afgrond, zal ik teruggaan? Maar…we gaan het avontuur aan. Gewoon proberen. We bemoedigen en ondersteunen elkaar. De taxi brengt ons naar het noorden van deze Koningswandeling (zie verder voor meer informatie) De chauffeur zet ons af bij een tunneltje.

Dan lopen we door een schitterend natuurgebied. Met hoge rotswanden, we kijken de ogen uit.

Verplicht om verder te mogen…een helm, daarna gaan we het pad van 1 meter breed, met afrastering en leuning, langs de rotsen betreden.

Een ongelofelijke ervaring. Voor de lezers……kom je eens in Malaga, ga dan deze Caminita bezoeken. 2 km natuurpad en 3 km de Caminita. Wel vantevoren via internet reserveren. Hieronder een indruk van het gebied.

Tussendoor vinden we bankjes om van de omgeving te genieten.

Als we boven een glazen plaat staan wordt het wel eng! Zo direct de afgrond in kijken.

Die brug daarachter gaan we ook over. Als je er over loopt wiebelt het. Dat doen we het liefst alleen.

YES we did IT!!!

Een enorme ervaring rijker…dus ook dit etappedrankje is verdiend.

Informatie: De Caminito werd gebouwd tussen 1901 en 1905 en werd gebruikt om mensen en materiaal te vervoeren tussen twee fabrieken die aan beide kanten van de kloof El Chorro lagen. Het duurde echter nog heel wat jaren totdat het pad officieel geopend werd: in 1920 liep Koning Alfonso XIII de volledige route en gaf het meteen zijn huidige naam. Sindsdien is de Camino een van de wonderen die Spanje te bieden heeft. De El Chorro Gorgeo (La Garganta del Chorro) is een prachtige plek, met gigantische kliffen van wel 400 meter hoog, langs de volledige lengte (3 kilometer). Het pad hangt langs de randen van de hele kloof. De originele structuur was bedoeld als houvast voor klimmers; zij gebruikten touwen terwijl ze boven het ravijn bungelden. Ook doet het gerucht de ronde dat de gevaarlijkere taken werden uitgevoerd door gevangen. De Caminito raakte door de jaren heen echter in verval en werd in het jaar 2000 officieel gesloten nadat verschillende personen er dood vielen. De gevaarlijke route trok adrenalinejunkies aan van over de hele wereld, waardoor velen naar de route verwezen als ‘s werelds gevaarlijkste pad. Sinds 2015 is het pad opnieuw geopend en (gelukkig) beter beveiligd. Het pad is nu een meter breed en heeft zelfs delen die een glazen bodem hebben, die uitmonden in een hangbrug boven het Balconcillo de los Gaitanes. Deze brug hangt op 100 meter hoog boven het Gaitanes-ravijn…

8 reacties op “Dag 4 rustdag Caminita del Reij

  1. Hahaha zó leuk om dit te zien. Ik ben hier ook in oktober geweest. Geweldige ervaring!
    Voor jullie ook zo te zien aan die mooie glimlachen en pretogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.