Dag 13 Caldas de Reis – Padron

2 oktober 2017, 19 km zeer heet 30 graden

Een van de dingen die je in Caldas de Reis hebt, zijn de warmwater bronnen. Daar zeker een kijkje gaan nemen. Wij (Mieke, Marijke en Janny) wilden dat wel even proberen.

Dan staat vandaag de etappe naar Padron op het programma. Vanwege de verwachte hitte, willen we om 7.30 starten. Het wordt pas om 8.15 licht, dat betekent dat we in het donker starten. Er zijn toch nog wel minstens 100 pelgrims op pad. In de ochtend lopen we vaak samen en zien dezelfde pelgrims steeds terug.

We hoorden alleen de vogels met hun ochtendconcert en onze eigen voetstappen. Ieder op zijn weg, in zijn eigen stilte. We genieten ervan. Langzaam stijgen we naar 165 meter. Ook al zijn de heuvels niet hoog, het vraagt wel onze inspanningen.

Het mooiste moment van de dag is het moment dat de zon over de horizon heen komt en een betoverende gloed over de bergen legt.

Ook de kerk Santa Marina is prachtig in dit vroege ochtendlicht.

Vandaag weer eens een dag met pap in de benen. Ik ken dat wel bij heet weer als het benauwd wordt. Meestal maar even. Ik ben dan niet vooruit te branden. We hebben pauze bij Café Pardal, als we zo ongeveer 8 km hebben gelopen.

Na de pauze gaan we dalen. Het pad is hoog boven een drukke weg door een bos. Zo lijkt het heel rustig.

Het daalt en stijgt weer. Tiny is bijna een met het landschap, als ze bij de heuvel te zien is.

Hier in Spanje zie je vele wegkruizen. Een hand die je leidt…….

Bij Pontesecures hebben we onze picknick. Even nog een pauze, voor we de laatste 4 km stappen. Zo een mooi plekje, in de schaduw van de bomen is erg fijn, nu het zo heet wordt.

Het laatste stuk is langs de rivier. Voor we naar ons pension El Jardin gaan, nemen we alvast ons etappedrankje. Ook Toos drinkt bij warm weer graag Cerveza con Lemon……

Nu nog 25 km te gaan. Op naar Santiago.?

6 reacties op “Dag 13 Caldas de Reis – Padron

  1. Geweldig jullie zijn er bijna morgen he?
    Het valt niet mee met die warmte dat is afzien maar jullie zijn kanjers en gaan gewoon door tot het eind. Morgen Santiago.

  2. Wat een feest morgen Fantastisch morgen de laatste dag Jullie mogen trots zijn op jezelf Diep respect Morgen heel veel wandelplezier

  3. Intussen zijn jullie op de eindbestemming aangekomen. Hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Ik kijk uit naar het laatste verslag. Mieke mijn complimenten voor je prachtige berichtgeving. Op deze manier heb ik samen met jullie de hele reis kunnen maken. Míjn hartelijke drank daarvoor! Voor degenen die nu naar huis gaan wel thuis en de dames die doorlopen naar Finistere veel sterkte en een voorspoedige tocht!

  4. Nog een verslag te lezen van jullie mooie Camino Portugues .. Wat heb ik weer genoten en een stukje van Potugal gezien , (alwaar dan niet in levende lijve zelf) maar via jullie en steeds weer dat bijzondere verslag en de foto’s . Vond van die naaktslak met het klavertje wel heel bijzonder dat maakt het wandelen speciaal zoveel te zien zelfs het kleinste !! Focus van wat er om je heen te zien is verbreed je zicht en verlicht je gedachte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.