Dag 11 Triacastela – Sarria

31 oktober 2017, 19 km, eerst vorst (brrr) later 18 graden zon

Bij het verlaten van Triacastela kun je de keuze maken, via Samos (+10km) of rechtstreeks. We kiezen voor rechtstreeks en dat betekent 19 km. Direct beginnen we aan de stijging van 300 meter. Het gras is nog bevroren als we net op pad zijn.

We zijn op dit moment met ongeveer 50 personen per dag op onze etappes. Bij het verlaten van de overnachtingsplaats zien we vaak dezelfde mensen. Als vanzelf begroeten we ze met Buen camino. Dan komt de zon over de heuvel en dat geeft Jacobsladders. Jacobus is ons goed gezind?. Met nog nevel in het dal is het plaatje compleet.

Deze fontein geeft op dit moment geen water. Het is al erg lang droog in Galicië en zo raken ook de bronnen uitgeput.

Allang verwacht, en vandaag zien we het………een bak met mist. Wauw! Iedere keer weer vond ik dat zo mooi!

Net als we ons afvragen of we even kunnen pauzeren komen we langs deze fijne plek. Hier kun je fruit en drinken krijgen en je geeft wat het je waard is. We voelen ons er thuis. Jongelui maken muziek en een ieder is zichtbaar blij.

Marietje krijgt spontaan een voetenmassage van Michael. Zo van deze momenten geven net weer een mooi accent aan de dag.

De afdaling van vandaag is net als gisteren een stevige. Maar het duurt niet zo lang, dus je benen hebben tijd om uit te rusten.

Vele bospaadjes met steile stukken, geven niet veel houvast.

Sarria ligt 450 meter lager dan het hoogste punt van vandaag en dat zie je al van verre liggen. Het oude centrum ligt weer hoog en zo moeten we nog 60 treden omhoog. Hier komen we bij de kerk uit.

Wat later bezoeken we het Monasterio de la Magdalena. Het dorp uit, bergopwaarts. Het klooster is open. De moeite waard om te gaan kijken.

Bij het beeldje van Jacobus vinden we de Engelse versie van de pelgrimszegen. Dat wens ik iedereen toe die onderweg is of van plan op pad te gaan.

5 reacties op “Dag 11 Triacastela – Sarria

  1. Hallo Camino lopers. Wat fantastisch goed doen jullie het. Wat een mooi landschap om stil van te worden. Wat een prachtige foto’smet teksten weer. Genieten. Lieve groet Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.