Dag 10 O Cebreiro – Triacastela

30 oktober 2017, 21 km, eerst mist later zonnig, 18 graden

Waar stijgen aankomt op conditie, is dalen vooral zwaar voor je knieën en dat heb ik vandaag ervaren. Vooral het stuk van Biduedo naar Filloval is heel steil met 300 meter in 3 km. Dat is daar waar de uitroepteken op de kaart staat.

Voor het eerst deze Camino, is het heel mistig als we vertrekken. Er komt een streepje zon doorheen met een roze gloed. Deze tip kregen we van een medepelgrim die samen met ons aan het ontbijten was. Deze pelgrim staat aan de rand van het dorp O Cebreiro.

Vlak bij Linares lopen we onder elektriciteits masten door. Als we omkijken is de zon heel even te zien.

Zo op de kaart te zien, zou het redelijk vlak zijn. Dat lijkt echt maar zo. Voor de daling hebben we nog 2 toppen te doen, nl. Alto San Roque en Alto de Poio. Beiden met kleine, maar forse stijgingen. Onze silhouetten in de mist…

Daarna komt de zon af en toe te voorschijn. Hier zijn we met de daling begonnen naar Fonfria. Een heel gekleurd landschap voor ons.

We zien steeds meer blauwe lucht als we bij Biduedo aankomen. Immense vergezichten na het muurtje van een boer.

Een pad langs een heuvelrug met de sterke dalingen en erg ongelijk, zodat het goed oppassen is.

Als we dan in de verte Triacastela zien duurt het nog wel 3 km voor we er zijn. Na Filloval daalt het nog 100 meter meer, maar dat gaat geleidelijk.

We zijn alledrie blij dat we er zijn. Het was een heftige etappe vandaag. We slapen in herberg O Complexo, een beetje aan het einde van het dorp.

1 reactie op “Dag 10 O Cebreiro – Triacastela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.