Dag 1 Leon – Villar de Mazarife

21 oktober 2017, 22 km 15 graden, licht bewolkt

Gelukkig! Nog geen rugzak, maar wel een en ander kunnen kopen in een “Chines Bazar” in het dorpje la Virgin del Camino, waar ze werkelijk alles verkopen. Zo ben ik weer bereikbaar, heb een warme jas gekocht, slippers en douchegel……En nu maar hopen dat mijn rugzak morgen komt? Onze eerste Camino engel troffen we gisteren in Leon. Bij de algemene herberg van de Benedictijnen hebben we allemaal een pelgrimspaspoort kunnen kopen. Ook die zaten nog in mijn rugzak. Ze was zo begripvol en lief, heerlijk om te ontvangen. En wij….helemaal gelukkig!

Daarna kwam er ook nog een non, die ons Buen Camino wenste. Het was alsof we persoonlijk de zegen kregen. Voordat we Leon uitliepen passeren we het Parador met ervoor het pelgrimsmonument.

Het is hier pas om 8.45 uur licht en zo zagen we op de eerste heuvel na Leon de zon te voorschijn komen. We lopen van oost naar west, dus de eerste zonnestralen zijn achter ons te zien.

Na la Virgin del Camino is het goed opletten. 2 routes die naar Hospital de Orbigo lopen en wij kiezen voor de variant over Villar de Mazarife. Je ziet op de weg ook dat regelmatig de gele pijlen zwart zijn geverfd. Het heet de alternatieve route, naar voorzover ik weet is deze route er al veel langer. Ik liep hier ook in 2009 en toen heb ik die andere route niet gezien. Deze pelgrim wijst ons de goede weg.

Het deel van Oncina naar Chozas de Abajo is bijzonder mooi. Een pad door de velden, glooiend, schitterende vergezichten. Zeer de moeite waard.

De laatste 4,2 km naar Villar de Mazarife zijn het zwaarst. Er steekt een koele wind op, tegenwind en vals plat ophoog. Zo vlak dat je het kerkje al van verre ziet liggen, maar dan blijkt het nog 30 minuten lopen te zijn. Aan het begin van Villar staat een kunstwerk met mozaïek en een Jacobus wacht op ons.

Herken jij de echte pelgrim??

We slapen in herberg Tio Pepe aan het eind van het dorp. Zeer gastvrij en schoon. Het eerste etappedrankje is verdiend!

2 reacties op “Dag 1 Leon – Villar de Mazarife

  1. Prachtig. Kijk uit naar je verslagen. Zou graag deelnemen aan de Portugese Camino in April. Maar volgens ik zie is deze al volzet. Moest er nog een plaatsje zijn, ik doe onmiddellijk mee. Laat maar weten.

  2. Hallo Mieke. Wat leuk om jou weer tev
    Volgende. Fijn dat het een en ander hebt kunnen kopen. Nu de rugzak. Ik wens iedereen een fijne camino. Genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.