Dag 6 Casa Fernanda – Ponte de Lima

25 september 2017, 16 km, licht bewolkt, 23 graden

Je wordt verwend door Fernanda en Jacintho van Casa Fernanda. Naast de tapas van gisterenavond, een voortreffelijk maal, wijn en aan het einde een Port of een likeur met chocolade. We zingen en ook Jacintho en Fernanda zingen een bekend Portugees lied. Deze ochtend een uitgebreid ontbijt. Maar vooral de liefde en warmte die je er ontvangt. We nemen afscheid en weten ook dat we elkaar weerzien.

Wat boffen we met het weer. De regen van de afgelopen nacht is weer opgehouden en het zonnetje lacht ons tegemoet. Alles is lekker afgestoft en de nevel in het dal lost snel op.

Ineens zijn er ook de herfstkleuren van de druivenranken. Een lust voor het oog.

We hebben vandaag lichtgloeiend terrein over rustige boerenweggetjes en bospaden. Zo heb je een beetje een indruk van de mooie omgeving. We voelen ons klein in dit landschap.

Even een korte stop voor enkele boodschappen. We nemen ook tijd voor een espresso, een Koffieshot zoals Marijke het noemt.

We dalen over een bospad en komen dan langs een monument bij Facha.

Nog een klein stukje en dan zien we Ponte de Lima. De Lima is de rivier, die we morgen oversteken. Een grote brug met aan de overkant het kerkje.

Omdat de algemene herberg pas om 16 uur open gaat, kiezen we voor de Posada de Juventude, de jeugdherberg. Even wennen….geen warme ontvangst, alleen een bed op een kamer die niet af is. Niets op de vloer, niets aan de muur. De douche was alleen een soort tuinslang, ook dat gaat….water is water. Naar het centrum is het nog 1 km. Daar gaan we wat drinken bij de brug.

Ze serveren daar wat tapas. Patatas Bravas en kikkererwten met kabeljauw in een Vinaigrette saus. Lekker!!

5 reacties op “Dag 6 Casa Fernanda – Ponte de Lima

  1. Nog geen week onderweg en al zoveel gezien, gelopen en meegemaakt ! Het voelt voor mij – op afstand – toch een beetje dat ik met jullie meeloop! En ik lees dat jullie in Portugal ook espresso drinken ! En dan moet ik meteen aan Marijke denken, die zo graag espresso drinkt ! Morgen weer een mooie dag gewenst !

  2. Ha, we hebben beeld!
    Mooi landschap en heel inspirerend voor denkende mensen.
    Leny zou wel mee willen lopen (ik absoluut niet), maar de last van de rugzakken lijkt haar wel erg.
    Veel succes verder, dames! We blijven het volgen vanuit een (warm) Utrecht.

    Peter & Leny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.