Dag 5 Barcelos – Casa Fernanda

24 september 2017, 21 km, droog, na aankomst veel regen

In de avond gingen we terug naar Barcelos, met de bedoeling naar de kerk voor de pelgrimszegen. Dat liep dus anders. We waren in de verkeerde kerk en kregen dus geen pelgrimszegen?. Degenen die in de goede kerk waren, spraken er met lof over. De volgende keer beter zullen we maar zeggen. Wel een heerlijk pelgrimsmenu in restaurant Solar Real. Voortreffelijk en aan te bevelen. Het wegkruis voor de ruïne was prachtig verlicht, toen we terugliepen.

In de mooie herberg Amigos de Montagne in Barcelos, hadden we de mogelijkheid om er te ontbijten. Daarna gingen we op pad. De eerste serieuze heuvel staat op het programma. Alto de Portela. 5 km voortdurend stijgen is niet niets!Alvast een oefening voor de Portela Grande die over 2 dagen gepland staat. Dapper klimmen we naar boven. Even uitblazen, vlak voor de top. In de ochtend was het nog heel mistig. De zon kwam er langzaam door. Dan krijg je van die mooie Jacobsladders. Soms zie je die bij tegenlicht. Even er bij stilstaan.

Het voelt als een Camino kadootje. Zo hadden we er nog een paar. We komen onderweg een Belgische dame tegen die bij haar moeder op bezoek was. Ze stond op het punt naar Antwerpen te rijden. Direct daarna zagen we een echtpaar op de Camino uit Antwerpen. Ze vertelt dat ze haar wandelschoenen niet meer draagt en naar huis zou willen sturen. Zo konden we haar vertellen dat er precies daar iemand zou vertrekken naar Antwerpen. Zo een toeval is toch ook een Camino kadootje? Ook was ik geraakt door deze tekst…”You are so beautiful” zomaar op een muur geschreven. En weet je wat ook als Camino kadootje voelt? Als mede wandelaars besluiten om hun rugzak te vervoeren en dan de hele dag lopen te stralen, zoals Roza. Blij met haar schelp die ze in de bar had gekocht. Kiezen wat goed voor je is, is een van de dingen die je mag leren tijdens een Camino.

Op de top van Alto de Portela staat een witte kerk, Tamel San Pedro genaamd. Daar hebben we even pauze voor we dalen.

De daling gaat weer terug naar Ponte das Tabuas. De meest bekende oude brug op de Camino Portugues.

Deze tijd is de tijd voor de druivenoogst. Trotse boeren halen de oogst binnen. We krijgen zelfs een trosje mee.

Op naar Casa Fernanda. Een hartverwarmende ontvangst door Jacintho en Fernanda. Een borrel met vishapjes en geflambeerde corizo.

6 reacties op “Dag 5 Barcelos – Casa Fernanda

 1. Ola Roza, ik heb je ingehaald en blijf nu bij je. Fantastisch zoals jullie er voor gaan.
  Genieten en ervaren, lieve groet, Suze
  (5e dag, zie daar geen plek om te reageren)

 2. Dag Mieke,
  Ik geniet nu weer elke dag van de Route Portuguese dankzij jouw verslag en foto’s.
  Casa Fernanda , zo een geweldig warme plek op deze pelgrims route. Heb daar hele mooie herinneringen aan. Doe ze beide de hartelijke groeten.
  Wens jou en je mede wandelaars een hele mooie en inspirerende wandel weg de komende dagen.
  Een hartelijke groet van Wendelien

 3. Goede keuze Roza dan is er ook meer ruimte om te genieten. Prachtige foto’s opnieuw.
  Een klein feestje hier in Nederland om jullie zo te volgen. Succes allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.