Dag 10 Cadavo Baleiro – Lugo

28 augustus 2017, 30 (!) Km, Zonnig, later bewolkt, 27 graden

De herberg Porta Santa in Cadavo Baleiro is pas 4 maanden oud en is wat ons betreft uitstekend. 8 bedden in een kamer, en erg ruim, met eigen douche voorziening. Een topper! Vandaag staat de 30 km etappe naar Lugo op de kaart. Unaniem hadden we besloten deze in 1 dag te doen en niet te stoppen in Castroverde. Chapeau! We gaan het doen.

De route is inderdaad rustiger wat de hoogte verschillen betreft. Op het eerste deel na, waar we nog 150 meter stijgen. We gaan als het net licht is om 7.40 op pad.

Ook hier hebben we veel mooie paden, speciaal voor de pelgrims aangelegd. Zo te zien met gelden van de Europese Gemeenschap. De Camino is dan ook een belangrijke inkomensbron van de Spanjaarden.

Dagelijks zijn we met ongeveer 40-50 personen op pad op dezelfde etappe. Het voelt als een Camino familie. Allemaal belangstellend en benieuwd hoe het met me gaat. Afgezien van de pijnstiller van de nacht, gaat het gelukkig snel beter. In Castroverde doen we de boodschappen, want….er is geen bar onderweg.

De paden zijn vaak langs de erven van boeren. Licht glooiend is het landschap en zo is het een iets makkelijker dag.

Op de helft treffen we toch een voorziening om te rusten. We hebben er dan 15 km opzitten en 2 uur lopen na Castroverde. Harry liep voorop en vond deze schitterende plek.

Soms lijkt het hier net Limburg. Holle wegen, met bomen en struiken omrand.

We zijn zo afgevallen dat we zelfs met 4 in de lengte op de foto kunnen…?…

De km gaan tellen. 30 km in heuvelachtig terrein is niet niks. 7 km voor we er zijn nemen we toch nog een pauze. We zijn heel blij als we om 15.30 bij Casa Chanca aankomen. 700 meter voor de stadsgrens. Pfff, door de lengte ook vandaag een zware etappe.

En….de 100 km grens is bereikt! Een mijlpaal, waardoor we voelen….het gaat ons lukken.

Deze staat dicht bij de stadspoort van Lugo. Terwijl ik uitrust, gaan zij de stad in. Wat goed dat ze daar nog puf voor hadden.?….

Op naar de kathedraal, ook voor een stempel.

3 reacties op “Dag 10 Cadavo Baleiro – Lugo

 1. Bravo! Gefeliciteerd met deze koningsetappe!
  Ik geniet elke dag van jullie tocht hier in de zon op mijn terras. Maar aan dat geluier gaat een eind komen: volgende week gaat de rugzak om voor de tocht van Cabo Sao Vincente naar Lissabon.
  Bon Camino die laatste 100 km.

 2. Wat een geweldige tocht maken jullie!
  Volg het met interesse mooie foto’s en een leuk verslag per dag.
  Ben zo trots op jullie!
  En laatste 100 kilometer geen probleem voor jullie sportievelingen.
  Ook namens mijn moeder van 89 welke jullie volgt ze vind jullie geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.