Dag 40 Mieke aanvulling naar Santiago

29 juni 2017, 20 km O Pedrouzo – Santiago, veel buien

Ook vandaag vielen er weer veel buien. We voelden ons uitgelaten…..vandaag gaan we onze bestemming bereiken.

Direct na O Pedrouzo gaan we de heuvels in door de nog donkere bossen.

We worden regelmatig overvallen door stevige buien. De weg glimt van de regen. Zelfs een tunnel is dan even fijn, zodat je je  regenkleding kunt aantrekken.

Bij de bar van Porta de Santiago is het zo druk dat Klazien en Carmen besluiten in de kerk te schuilen, terwijl Annet en ik toch aanschuiven voor een kopje koffie. Iets verder is er wel plek voor ons. Een reusachtige poster van de kathedraal achter ons. Zie ons in de mooie roze t shirts. Gisteren hebben we samen 4 dezelfde gekocht. We voelen ons een groep en dat we samen deze grote wandeling hebben gemaakt. Elkaar motiveren, helpen waar nodig, lief en leed delen en ook als iemand iets tekort kwam…delen.

Hier in Galicië is het heel heuvelachtig. Er volgt nog 1 ware heuvel, de Monte de Gozo. Dan is het net even droog.

Nog 6 km te gaan. Na het grote monument bij de herberg van Monte de Gozo komen we Santiago binnen.

We lopen door de kleine straatjes het centrum binnen. De kathedraal komt in zicht. We lopen hand in hand door de poort naar het grote plein.

We zijn er!!!!

Onze aankomst wordt compleet. In de avond zien we de Butafumeiro. Altijd weer een emotioneel moment.

Dank je wel Annet, Klazien en Carmen. En ook Ellen  en Johan. Voor jullie hartelijkheid en warmte. Grote bewondering voor jullie doorzettingsvermogen, ook bij blaren, grote hitte en aan het einde veel buien. Fijn om jullie ontmoet te hebben. Het was een hele mooie camino

4 reacties op “Dag 40 Mieke aanvulling naar Santiago

  1. Wat mooi , allen voldaan en trots Santiago gehaald . Als groep veel gedeeld Een prachtherinnering voor het leven. Erg leuk/ mooi dezelde t shirts

  2. Prachtig wat een mooie laatste dag , en inderdaad één worden met elkaar op de Camino alles delen hoe mooi is dat .. nu nagenieten ..

  3. Van harte gefeliciteerd allemaal, mooi die roze t.shirts en dat fijne gevoel dat jullie het gehaald hebben En een zijn.
    Bedankt dat ik mee mocht ik heb genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.