Dag 32 Mieke Camino francais Villafranca del Bierzo – Vega de la Valcarce

20 juni 2017, 19 km, Villafranca del bierzo – Vega de la Valcarce; zeer heet

Vanaf Villafranca del Bierzo heb je 2 mogelijkheden. De ene is langs de weg, de andere door de bergen over Alto Pradela. Zie de groene route, die stijgt naar 930 meter.

Geen weg van de minste weerstand…..nee hoor, we kiezen het moeilijkste, zwaarste pad. Omdat het veel mooier is, het in de ochtend nog koel is, en omdat we morgen pas naar O Cebreiro gaan. Daar gaan we!

Het is net licht en we kijken terug in het dal. Het kasteel dat we zien liggen hebben we gisteren van de andere kant benaderd.

Het is heel zwaar, 8 km steeds hoger. De uitzichten zijn erg mooi.

Deze route is heel rustig. Alleen mensen die niet in 1 dag naar O Cebreiro gaan en die de natuur weten te waarderen.

Deze keer gaan we wel naar de bar in het dorp Pradela, daar hebben we pauze. Daarna volgt over 3 km de daling van 930 meter naar 600 meter.

Deze is nog zwaarder dan de stijging. Toch zeggen we dat het meevalt. We raken eraan gewend. Nog 10 km te gaan, vooral langs de weg. Dan arriveren we bij onze herberg El PASO, aan het einde van Vega de la Valcarce.

Ze vragen of we een steentje willen stapelen in de rivier. We hebben er een gemaakt die ons 4-en symboliseert. Gedragen door 2, dat zijn Ellen en Johan, die dragen ons ook naar Santiago. Gesteund door hen gaat het ons lukken.

Vanavond worden we verwend met een barbecue.

6 reacties op “Dag 32 Mieke Camino francais Villafranca del Bierzo – Vega de la Valcarce

  1. Wat een kanjers zijn jullie, Santiago en – HET SCHELPJE – gaan zeker lukken. Jullie zien er steeds vrolijker uit op de foto’s. Prachtige natuur waarin jullie lopen. Liefs Ellen

  2. Jullie doen het hartstikke goed geweldig gewoon.
    Wat een mooie natuur ik zit echt te genieten van jullie verslag en foto.s.
    Berg op berg af en maar vrolijk blijven knap hoor.

  3. Mooi symbolisch dat stukje met de stenen, vooral dat jullie in gedachten bij de andere pelgrims zijn die niet meer met jullie naar Santiago gaan .. elke stap is een stap dichterbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.