Dag 31 Mieke Camino francais Columbrianos – Villafranca del Bierzo

20 juni 2017, 19 km, Columbrianos – Villafranca del Bierzo; in de ochtend prima wandelweer, in de middag heet

De grote uitdaging van deze Camino is niet alleen het steeds weer opnieuw dagelijks ongeveer 20 km lopen met rugzak, maar ook met dit extreem hete weer kunnen slapen. Met de plastic matrassen valt dat niet mee!! Afgelopen nacht hadden we geluk. Een kamer voor ons 4-en met balkondeur. Die hadden we wagenwijd open en dan koelt het lekker af. Een mooie herberg, herberg San Blas in Columbrianos, maar helaas geen restaurant te bekennen.

Na 5 km vinden we in Camponaraya een restaurant voor het ontbijt. Dagelijks voor de pelgrims om 6 uur open. Daarna gaan we langs wijngaarden naar Cacabelos. Warm strijklicht gaat over de druivenstruiken.

Het is nog heerlijk koel zo in de ochtend, 20 graden om 9 uur.

In El Acebo was ik helaas mijn pet vergeten en ik was van plan er vandaag weer een te kopen. Komen we langs een mobiel café in de schaduw van de bomen en daar hangt een pet. Ga ik vragen wat die kost, mag ik hem zomaar meenemen! Wat een Camino kadootje. Ik ben er erg blij mee. ?

Na Cacabelos lopen we een stuk langs een drukke weg. Dan is er na Pieros een mogelijkheid om via de wijngaarden en langs de weg te gaan. De kanjers, Annet, Klazien en Carmen kiezen voor een km lange en veel mooiere weg langs de wijngaarden. De druivenranken zijn in 4 weken flink gegroeid.

Het zijn iedere keer weer stevige klimmetjes en dalingen.

In het dorpje Valtuille hebben we nog even pauze. Mijn oog valt op een plankjes die voor een barretje Cabana Estrella hangen. ” Look, listen, smile, dream, love”. Een Camino gedachte, die ik graag met jullie lezers wil delen.

We komen rond de middag weer aan bij de herberg, La Piedra. Net over de brug, op de weg naar O Cebreiro.

Ons etappedrankje is weer verdiend.

Een weldaad voor de voeten….pootje baden in de rivier. Heerlijk dat koude water! Annet durfde wel in het water te gaan staan om de foto te nemen. (Ik niet hoor, ben bang dat ik val…)

4 reacties op “Dag 31 Mieke Camino francais Columbrianos – Villafranca del Bierzo

 1. Hello, Mieke &co,

  Nog altijd zetten jullie door,bergop,bergaf, en dat met zo’n hitte!
  Topklasse!
  Van hieruit waait spijtig genoeg geen fris windje of wat koelte ,want ’t is hier ook snikheet.’k Wens jullie toch veel koele plekjes en frisse drankjes en natuurlijk veel wandelgenot!
  Frie

 2. Jullie zien er nog fris uit hoor ondanks heel dat klimmen en dalen , de Camino doet goed zo te zien .. morgen weer fris op pad .. mooie foto`s weer en verhalen elke keer genieten.

 3. Geweldig hoor wat jullie presteren. Ik doe het niet na maar ik geniet van de mooie foto.s en de prachtige verslagen. Dan is het verdiend het etappe biertje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.