Dag 30 Mieke Camino francais El Acebo – Columbrianus

19 juni 2017, 21 km, El Acebo – Columbrianos; bewolkt, 25 graden

Wat een geluk vandaag! De hele week was de voorspelling voor vandaag in Ponferada 40 graden en wat hebben we….een paar spetters en 25 graden. Dat wisten we niet vantevoren, dus waren we ook om 6 uur vertrokken.

Vanaf El Acebo naar Molinaseca is het 390 meter dalen en dat over stenige bergpaadjes. Een prachtige route! Na 3,5 km kwamen we in Riego de Ambros aan. Dan is het pas 6.45 uur en we verwachten dat de bar, die niet langs de route ligt, nog niet open zal zijn. We lopen dan ook 9 km voor we de eerste koffie hebben.

Dan gaan we verder naar Molinaseca. De sterke daling zet zich voort en we lopen door een prachtig natuurgebied.

Hier hebben pelgrims ook een labyrint gelegd. Annet lijkt wat er op de steen staat.

Het is een uitnodiging om even 3 minuten te komen zitten en te luisteren naar de stilte, de vogels en je een te voelen met de natuur. Dat doen we even en zo voelt het goed. We zijn inmiddels goed in klimmen en dalen en bereiken, zonder al te veel moeite Molinaseca.

Nog een klein stukje dalen, Molinaseca is nu goed te zien.

Dan gaan we over de brug het dorp in.

Voor Ponferada kunnen we kiezen uit de route rondom de stad of door de stad. Vanwege de temperatuur (koel) kiezen we de extra km’s met mooi uitzicht over de bergen.

Dichtbij het centrum kom je zo de stad binnen en langs het kasteel.

Deze keer slapen we niet in Ponferada maar in Columbrianos. 5 km buiten Ponferada. Door een tunnel verlaat je Ponferada…..op weg naar Santiago de Compostela.

Spreuk van de dag (gezien bij een koffiestop in Ponferada): Luister naar je hart, het kan aan de linkerkant zitten, maar die heeft het altijd bij het rechte eind.

5 reacties op “Dag 30 Mieke Camino francais El Acebo – Columbrianus

  1. Prachtig om weer mee te lopen in gedachten. (In het echt zou het mij niet lukken ) Hoop dat de “pap” niet meer in de benen zit. Wat een geluk dat het geen 40 graden was maar 25. Hier in Nederland lijkt het wel 40 graden hoor. Vandaag hebben jullie de 31 ste dagreis alweer achter de rug. Zie uit naar het verslag. Dag alle 4. Succes maar weer. Klazien, dikke kus van je schone zus xxx

  2. Wat een geluk inderdaad voor wat het weer betreft , hier vallen de mussen van het dak , en hebben ze voor de kleintjes van de vierdaagse de route ingekort, zo zie je maar,! het weer is niet te voorspellen , en dan doe je aanpassingen .. Prachtig weer ingedachte stil hoor ik de vogels ,.. mooie dag morgen ..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.