Dag 24 Mieke Camino francais Arcahueja – Leon

13 juni, 8 km Arcahueja – Leon en bezoek Leon, onweersachtig

Bij het opstaan is het bewolkt en al benauwd. Er is inderdaad kans op onweer voorspeld, maar het is hier toch verrassend. Het weer kan snel veranderen.

Vlak voor Leon komen we de eerste kleine heuvel tegen. Op 910 meter, de Alto del Portillo. We zijn dichtbij de Montes de Leon en dat merk je.

Na deze heuvel zien we de snelwegen rondom Leon liggen en die passeren we door loopbruggen over de wegen heen. Ook hier in Leon zijn de invloeden van Gaudí te zien. Zoals Casa Bottines de Gaudí.

We zijn er al om 10 uur en zo hebben we tijd de stad te bekijken. We slapen in Hostal San Martin, dichtbij de kathedraal en midden in het centrum.

Het is nog een beetje vroeg voor het etappedrankje….naast ons hostel is een restaurantje El Patio, waar je een soort ontbijt tapa krijgt, als je een drankje neemt.

Van harte gefeliciteerd Ellen. Jou doel is bereikt. Eerst van Leon naar Santiago, dan van Santiago naar Finistere en nu van St. Jean naar Leon. Een geweldige prestatie, waar je heel trots op mag zijn. Ik ben het zeker! Een geweldige loper, volhouder, ondanks een blessure toch doorgaan en ervaren hebben dat je het niet alleen hoeft te doen. Super!

Daarna gaan we op Spaanse tijden lunchen. Dat bevalt ons goed als we op tijd in een stad zijn. Heerlijk op een terrasje, op Plaza San Martin. Alle medepelgrim die een dagje extra in Leon waren hebben we weer gezien. Zoals een Iers echtpaar met 2 kinderen van 10 en 12 jaar. Geweldig om te zien. De ouders dragen elk 2 rugzakken op moeilijk terrein. Ik heb de oudste nog kunnen helpen met Reskin. Een soort second skin voor pijnlijke voeten. De pelgrimspaspoorten raken vol en we vinden het erg leuk stempels te halen. Bij de algemene herberg (Benedictijnen) kun je een nieuwe kopen, die door de zusters wordt uitgereikt.

Daarna gingen we de kathedraal bekijken en San Isodori. Zie hieronder een indruk.

De Kathedraal van Leon is vooral bekend om de prachtige glas in lood ramen.


San Isodori heeft hele oude gewelven.

6 reacties op “Dag 24 Mieke Camino francais Arcahueja – Leon

  1. Elke dag weer benieuwd naar het verhaal en de foto’s. Blijft mooi en indrukwekkend.
    Chapeau allemaal. Ellen goed gedaan!! goeie reis naar huis.

  2. Chapeu Ellen , top hoor , ook voor de ander pelgrims klasse tot nu toe .. en prachtig genoten weer , fijn dat er toch ook tijd is voor al dat moois te bezichtigen, een Camino is echt rust vinden en dubbel genieten van alles wat je ziet en beleeft .. heb dan wel nog nooit een Camino gelopen maar ik zou er dat gevoel bij hebben.

  3. Ruim een week niet online geweest dus moest even bij lezen. Een mooi maandagmorgen werkje dus. Wat een prachtige kathedraal! Groetjes aan iedereen en dikke knuffel voor Klazien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.