Dag 21 Camino francais Terradilla – Calzadilla de los Hermanillos

10 juni 2017, 27(!!) Km, Terradilla – Calzadilla de los Hermanillos; heet 30 graden

Een aantal dagen geleden wisten we dat het zo warm zou zijn vandaag en dat de geplande afstand 27 km zou zijn. Wat doen we? Dat vragen we ons af. De planning kan altijd worden aangepast, maar de vooruitzichten blijven een temperatuur van meer dan 30 graden geven. Dus we doen het anders. We staan om 5 uur op en vertrekken om 5.30 uur. Er zou immers na 3 km een bar zijn die om 6 uur open zou zijn. Niet dus ?. We lopen door en vinden een ontbijt in San Nicolas del Real. Die waren om 6.45 open. Daar zijn we blij mee.

Het is heel mooi op de licht glooiende paden na Terradillos. De volle maan verlicht ons pad. Johan en Ellen hebben een zaklampje om goed te kunnen zien dat er oneffenheden in de weg zitten.

Het wordt na 6.15 licht aan de horizon. De lucht kleurt lichtroze en we zien de korenvelden goud kleuren.

Ook vandaag zijn we nog alleen op weg. Zo ver je kunt kijken, alleen de weg. Voor ons alleen….Een hele goede keuze om zo vroeg te vertrekken. We komen opnieuw de provincie Valencia binnen. Dit oude beeld geeft de grens aan. Annet en Klazien genieten van de zoete geur van Mimosa.

Voor 9 uur passeren we een oude brug over de Rio Valderaduey. “Oma Ellen en kleindochter Carmen” lopen nog wel even terug voor de foto.

Dichtbij Romeinse kerk Virgen del Puente zijn de Romeinse beelden te vinden. Erg groot en indrukwekkend.

We zijn op de helft! In Sahagun staat er een officieel beeld. Ook deze pelgrim is er trots op.

Na Sahagun volgen we de oude Via Romana. Een weg van 8 km naar Calzadilla. Geen bar, alleen een pad. We zijn blij dat we er al om 11 uur aan beginnen. Het is nog steeds Meseta. Oneindige verten over roodkleurende aarde.

Is het een hallucinatie? 1/2 uur voor aankomst zien we huizen, die onmiddellijk weer uit het zicht verdwijnen. Zou het dan toch achter die heuvel zijn??

Ja…daar is het. Ons overnachtingsadres Via Trajana. Een heerlijke plek, waar we na 27 km om 13 uur aankomen. Nu nog 44 km naar Leon. Morgen en maandag 18 km, dinsdag 8, zodat we tijd hebben om Leon te bekijken.

6 reacties op “Dag 21 Camino francais Terradilla – Calzadilla de los Hermanillos

 1. Is genieten om deze prachtige tocht te volgen en mooie foto.s is soms af zien lijkt mij maar je krijgt er ook veel mooie dingen voor terug met zijn allen veel wandel plezier en groetjes

 2. Geweldig die natuur en de pas die jullie er in hebben.
  Ben trots op jullie het gaat heel goed.
  Bedankt voor de mooie foto”s

 3. Heel erg leuk om je te volgen op deze reis Klazien. Wens jou en je reisgenoten nog veel wandelplezier.
  Groeten,
  Je buurvrouw Hetty

 4. H`e Ellen best lekker zo vroeg op vind je niet. Knap hoor dat wel elke dag maar weer die wandelschoenen aan. zonnige groet Trudy p.s. bij ons is het 27*

 5. Heel erg leuk om jullie zo te volgen en de prachtige foto’s. Ellen nog een klein stukje en je hebt je doel bereikt. En dat met de hitte….

 6. Heerlijk zo vroeg al op pad , de wereld moet nog ontwaken !! prachtig weer en jullie gaan steeds in een mooie cadans zo samen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.