Dag 20 Mieke Camino francais Carrion de los Condes – Terradillos de Templaros

9 juni 2017, 27 (!!) Km Carrion de los Condos – Terradillos de Templaros, heet weer, 30 graden

Als je in Carrion de los Condes overnacht, is het zeker de moeite waard om in de avond naar de pelgrimsmis te gaan. We waren er stil van. Nonnetjes zingen en aan het einde van de mis krijg je persoonlijk de zegen. Een van de nonnen of priester houdt je hoofd vast en geeft een kruisje op je voorhoofd. Ook kregen we allemaal een sterretje mee om mee naar huis te nemen, als herinnering aan deze speciale avond.

Het is volle maan vandaag en we wilden een keer ervaren hoe het is om in het donker te vertrekken. We krijgen om 4 uur ontbijt en gaan om 4.30 uur op pad. De maan verlicht ons pad.

Bij de uitgang van het dorp was een beeld van een pelgrim verlicht. Nederig, dankbaar, bescheiden.

Gisteren avond heeft er een zware storm gewoed. Onderweg zijn diverse bomen als luciferhoutjes omgevallen. Wij waren de eerste pelgrims en moesten er overheen klauteren. Zo ook Carmen.

Wat een mooie zonsopkomst! De vogels beginnen te fluiten en  een rode gloed verlicht de horizon.

Het komt heel goed uit dat we zo vroeg zijn vertrokken. Er is hier een ware hittegolf en het wordt nog warmer. En….17 km zonder enig dorp en/of bar. We leggen deze afstand af in 3,5 uur en komen om 8 uur in Calzadilla aan.

We zien eindelijk het dorp liggen.

Een tekening op de muur geeft aan hoe deze lange weg moet voelen, als het heel heet is. Een fatamorgana of toch een dorpje bij de kerktoren die je al van ver ziet?

Een kleine stijging naar 910 meter hoogte zorgt voor veranderende vergezichten.

Het laatste stuk is nog 10 km en vooral na Ledigos wordt het warm. Voor 12 uur zijn we er en we hebben ons etappedrankje verdiend. 27 km is niet niks.

3 reacties op “Dag 20 Mieke Camino francais Carrion de los Condes – Terradillos de Templaros

  1. Elke dag even kijken hoe jullie dag is verlopen. Het is leuk om jullie te volgen. Diep recpect voor jullie en…krullebol ik ben trots op je! Ik wens jullie nog heel veel wandelplezier. Groetjes mone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.