Dag 17: van Burgos naar Tardajos

Poort in Burgos
Waar zullen we es heen…Tardajos?
We zagen een hagedis op het pad, toch zeker 25 centimeter..
In een kerk in Burgos een 16e eeuws beeld van de apostel Lucas. Enne, ’t is of de stieren het indertijd ietsje beter hadden in Spanje..

In de kathedraal van Burgos

Aflaatje verdienen..
Een schoolklas in Burgos… Juf zei: kijk, echte pelgrims, zeg maar dag, en dat deden ze braaf..

Vandaag 10 kilometer, omdat we ’s morgens Burgos wilden zien. De kathedraal is imposant en herbergt vele schatten van eeuwen her. ’s Middags lopen naar Tardajos, door de stad en de vele snelwegen wat minder interessant. Onderweg zon en soms een buitje. Het onweert nu, op tijd voor de ergste buien zijn we binnen.

Over Simon Wijma

Simon Wijma (55), woont in Haren (Gr.) In Spanje en Portugal kom ik al ruim dertig jaar, en ik voel me erg thuis in deze zuidelijke streken. Dat gevoel werd alleen maar sterker na mijn eerste Camino. In 2012 liep ik van St. Jean-Pied-de-Port naar Finisterre. De tijdloosheid en het ritme van het wandelen geeft me erg veel voldoening. Ik schrijf er ook graag over op mijn blogs. Inmiddels heb ik elke jaar een andere Camino gelopen en hiervan mijn werk gemaakt. Ik vind het erg fijn met Mieke samen te werken, dat klikt! In het begeleiden van wandelreizen komt zoveel samen wat mij inspireert. Mensen leren kennen, al het moois onderweg laten zien, buiten zijn, verhalen vertellen, genieten van zon, regen, vogels, stilte, bloemen (…en koffie). En gewoon… zorgen dat alles lekker loopt!

3 gedachten over “Dag 17: van Burgos naar Tardajos

  1. Wat een prachtige foto`s, geeft zeker goed weer, waar jullie zitten en hoe jullie genieten.
    Slaap lekker en voor morgen, zet um weer op.

  2. Dus jullie hebben de beroemde kathedraal gezien, ziet er heel mooie uit. Leuk die schoolkinderen…
    Mooie foto’s weer, iedereen ziet er fris uit nog. Volgens de weerberichten wordt het wat koeler in het noorden de komende dagen, beter om te lopen denk ik..
    Geniet nog maar van al het mooie wat er te zien en beleven is onderweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *