Dag 13 Mieke Camino francais Vilamayor del Rio – Vilafranca

2 juni 2017, 17 km, Vilamayor del Rio – Vilafranca; benauwd onweerachting

Het uitgebreide ontbijt in Casa Waslala, verzorgt door Walter valt goed in de smaak. Opgewekt gaan we op pad.

Een kleine etappe vandaag, 17 km, en we gaan nog een stukje terug. Zoals Carmen, Klazien en Johan zeggen…we willen alle km gelopen hebben. Dit was van Vilamayor naar Belorado, 5 km. Helemaal langs de grote weg, een saai stuk, ook dat hoort erbij. Op het pad zien we een salamander van zeker 20 cm. Met dank aan mijn nieuwe camera. Hier kan ik schitterende foto’s mee maken…

De ooievaars op de kerktoren van Belorado zijn goed te zien, als we er langslopen. Gisteren hebben we ze zelfs horen klepperen.

Na Belorado loopt de Camino wel evenwijdig aan de grote weg, maar toch wat verder, zodat de stilte van de natuur overheerst.

Bij de herberg San Roque hebben we pauze en worden we heel gastvrij ontvangen. Voor deze bar is het een strop dat er voorin het dorp een nieuwe bar is geopend. Dus ga je daar pauzeren, loop een stukje door naar de bar. Daarna is het nog 5,2 km. De kleur van de klaprozen verrast ons steeds weer. Een veldboeket speciaal voor ons….

De lucht wordt heel donker en graag willen we droog aankomen. We zetten even de vaart erin en zijn in 1 uur en 10 minuten in Vilafranca. Op een paar druppels na houden we het inderdaad droog. Volgens de voorspellingen gaat het de komende uren regenen en onweren.

Vandaag overnachten we in Hotel San Anton Abad. Een 3 sterren hotel met een deel geschikt gemaakt voor pelgrims. Slapen voor €10 in een slaapzaal met 10 bedden, allemaal 1 persoons met een afstand van 1 meter. Niet slecht toch voor deze pelgrims? Ook gaan we er vanavond een pelgrimsmenu en eten. Dat is dan €12. We zijn benieuwd..

3 reacties op “Dag 13 Mieke Camino francais Vilamayor del Rio – Vilafranca

  1. Puur genieten van de prachtfoto’s!
    Die klaprozen en dat groen!! Schitterend
    Ook knap dat de salamander zo mooi op de foto staat
    Is ons ellen en ik helaas niet gelukt ze zijn zooooo snel

  2. Prachtig weer , jullie beleving van vandaag ! Die klaprozen , zo mooi ! Doet me altijd denken aan mijn overleden moeder , die kon er zo van genieten als ze de bloemen zag staan langs de kant van de weg of in een veld . ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.