Dag 16 Simon: van de stilte naar de stad

 

Een mooi begin van de dag met een half uurtje in stilte lopen en dan de levenscirkel lopen op een mooie hoogvlakte. De cirkel is door vele pelgrimhanden ooit gelegd. De een vindt het mooi zo’n ritueel, de ander zegt het niets. Ieder zijn of haar weg…

Afdalen naar Burgos. Helaas was de groene route die industrieterreinen vermijdt niet goed gemarkeerd. Er moest zelfs een hek worden genomen… en werd het toch nog zweten…

Na 23 km. nu een fijn pension in Burgos. Een prachtige oude stad. Straks tapas&mis, mooie combi toch?

Walk life

Rio Arlanzon, de groene route Burgos in
Weer een kerk met ooievaarsnesten. Een hospitalero vertelde ons dat bij een restauratie zo’n tijdelijk er af moest: 1.200 kilo woog het gevaarte!

Het leven des pelgrims
Burgos, een van Spanje’s religieuze centra

 

ff wachten tot om 1/2 7 onze ontbijtplek open gaat

Over Simon Wijma

Simon Wijma (55), woont in Haren (Gr.) In Spanje en Portugal kom ik al ruim dertig jaar, en ik voel me erg thuis in deze zuidelijke streken. Dat gevoel werd alleen maar sterker na mijn eerste Camino. In 2012 liep ik van St. Jean-Pied-de-Port naar Finisterre. De tijdloosheid en het ritme van het wandelen geeft me erg veel voldoening. Ik schrijf er ook graag over op mijn blogs. Inmiddels heb ik elke jaar een andere Camino gelopen en hiervan mijn werk gemaakt. Ik vind het erg fijn met Mieke samen te werken, dat klikt! In het begeleiden van wandelreizen komt zoveel samen wat mij inspireert. Mensen leren kennen, al het moois onderweg laten zien, buiten zijn, verhalen vertellen, genieten van zon, regen, vogels, stilte, bloemen (…en koffie). En gewoon… zorgen dat alles lekker loopt!

4 gedachten over “Dag 16 Simon: van de stilte naar de stad

  1. Heerlijk wandelweer zo te zien!!
    Hier zijn hogere temperaturen nog…..
    Een derde deel zit er op voor jullie….ga zo door …ga zo door…..!!!!
    Geweldig dat het zo goed gaat!!!!
    Marian S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *