Dag 11 Mieke Camino francais Ventosa – Ciruena

31 mei 2017, Ventosa – Ciruena, 25 (!) km, zonnig 23 graden

Wat een heerlijk wakker worden om 6 uur. We werden gewekt door rustige muziek. Voor die tijd mochten we geen lawaai maken, de nachtrust van de pelgrims is heel belangrijk. De zon komt net op als we om 6.30 uur bij de bar ontbijten.

Vandaag is het een speciale dag voor Ellen en Johan. Vanwege blijvende pijnlijke voet en kuit hebben ze besloten om de rugzak te laten vervoeren. Niet makkelijk hoor, maar als je daardoor meer kunt genieten van elke stap, zeg ik altijd….doen. Bravo, Ellen en Johan.

Vanaf Ventosa gaan we naar Alto San Antonio op 670 meter hoogte met een schitterend uitzicht.

Vlak voor de top hebben pelgrims steenmannetjes gemaakt. Sta er even bij stil en voel de intentie waarmee iedereen wat heeft achtergelaten.

Via een mooi veldpad dalen we af naar Najera. Na de koffie lopen we het dorp uit. Daar zie je rode rotsen als we stijgend de stad uitgaan.

Gisterenavond kwam de regen met bakken naar beneden en de paden zijn zeer modderig. We kijken goed uit om maar niet te vallen.

Ook na Najera worden we over een ongeveer 2 meter breed pad over de heuvels geleid. Na Azofra wordt het weer een flinke klim naar 745 meter. Eindeloos lijkt het pad te stijgen.

Daar in de verte, dat is het pad naar de top.

En zo blij als Ellen en Johan zijn om zonder rugzak te lopen en te ervaren dat het echt verschil maakt.

We slapen in de speciale herberg Virgin de Guadalupe. Pedro beheert de herberg en maakt voor ons een maaltijd. Rijst met linzen en groenten. We zien ernaar uit.

5 reacties op “Dag 11 Mieke Camino francais Ventosa – Ciruena

 1. Goede keus zonder rugzak.
  Tenslotte moet het lopen wel genieten blijven!
  Ik geniet enorm mee via de foto-weg!

 2. Wat fijn om zo een beetje met jullie mee te reizen.
  Prachtige verhalen en mooie foto’s.
  Wandel verder met veel plezier en goede moed het gaat jullie gaat jullie goed samen.
  Lieve wandel groet, Tineke.

 3. Mooi verslagen Mieke. Ik krijg weer zin om de Frances weer te doen. Ik leef met jullie mee. Met heel de groep. Sterkte Victor

 4. Geweldig wat ziet dit er mooi uit!!Prachtige uitzichten mooie foto,s!!Ook hoop ik een keer naar Santiago te kunnen gaan.

  Veel wandel plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.