Dag 16 Mieke Camino francais Burgos – Hornillas del camino

5 juni, zonnig, Burgos – Hornillas del camino; 20 graden, 21 km

Het wordt weer een zonnige dag met prima wandeltemperatuur. Daarom vertrekken we niet zo vroeg en gaan om 7.30 uur bij de plaatselijke bar ontbijten. Vanaf hostel Acacia gaan we rechtdoor en gaan door Arco San Marino langs de kathedraal.

Het duurt ruim 7 km voor we echt de stad uit zijn. In het dorp Tardajos hebben we pauze en daarna gaan we door het dorp Rabe. Het mooie kerkje lijkt gesloten als we er langs lopen.

Wat een verrassing. Later komen we in tegengestelde richting Juan tegen met een zuster. Zij maakt de kerk open en geeft ons allen een klein Maria medaille. We zijn er ontroerd van. Aan de ene kant een Maria, beschermheilige van de Camino. Aan de andere kant, een kruis, een M en 2 harten, symbool van de liefde. En 12 sterren, symbool van de apostolische inzet. Een teken van gods tederheid voor de mensheid. Heel mooi. Ook in 2009 had ik die ontvangen en bewaard. Een Camino momentje!

De Meseta begint vanaf Tardajos. Oneindige vlakten. Prachtig om in dit frisse weer te zien en er te lopen.

Bij de Fuente de Praotorre hebben we even pauze. Een weldadige rust bij picknicktafels en een bron.

Zelfs Ellen zit even in de zon.

Zo onderweg voelen we ons een met de natuur. De kadans van het lopen brengt ons dichter bij het gevoel. Zoals Juan het zei: veel pelgrims gaan op pad als toerist en na een paar weken zijn ze pelgrim. Bescheiden, tevreden en met Camino smile. Ik merk dat ook nu weer op. We genieten van elke stap, ieder met zijn/haar Camino smile. Als we plotseling Hornillas zien liggen, staan we er even bij stil. Hier gaat het steil naar beneden.

Als je even terugkijkt word je ook  verrast. De weidsheid van de Meseta.

Ook Carmen geniet van elke stap. Een camino geeft je de tijd om te kijken wat je verder in het leven wilt gaan doen. Ook voor elke jongere aan te bevelen!!

We wachten even op elkaar bij het begin van Hornillas.

De herberg El Alfar verwacht ons al. Ook vorig jaar was ik hier en had het als zeer gastvrij ervaren. Tegenover de herberg is de Camino vanaf Burgos geschilderd.

8 reacties op “Dag 16 Mieke Camino francais Burgos – Hornillas del camino

  1. Zo geweldig om te lezen….jullie mogen trots zijn…..en Mieke wat een mooi jurkje…nog veel wandelplezier….

  2. Wauw! Wat een mooie groep zijn jullie samen en wat een doorzettingsvermogen! Fijn om zo met jullie mee te kunnen leven. Geniet van de natuur, het pelgrim zijn en van elkaar. Dikke kus speciaal voor Klazien -X-

  3. Haaa die Klazien! Ik was er zelf even tussen uit op de fiets! Maar wat een bijzondere tocht joh!
    Super hoor om dit zo ” mee te lopen”:-).
    Het gaat je goed!!

  4. Wat geweldig om deze reisverslagen te mogen lezen en de prachtige foto’s te zien. Wat is het toch een mooi gebied met veel byzonderheden en zo afwisselend zoals die kathedraal in arco San marino en het landschap met prachtige vergezichten. De ontmoetingen onderweg met andere pelgrims. Hoop dat jullie de camino smile blijven houden. Respect voor jullie allen. Trots op mn schoonzussie. Dikke kus voor jou Klazien. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.