Dag 15 Mieke camino francais Cardunuela – Burgos

4 juni 2017, storm, Cardunuela – Burgos; buien, 11 graden, 14 km

De storm zingt om de herberg van Via Minera heen als we na de heerlijke maaltijd om 21.00 uur gaan slapen. Dat is zo een beetje het ritme van de pelgrim. Bijtijds naar bed, om 6.30 uur op. Als het heet is zeker 1 uur eerder. Dat was vandaag niet nodig, want het was koud en nat. Op naar Burgos!

We hadden gekozen voor de route langs de industrie en de voorsteden. De route langs de rivier hebben we vermeden. Als het mooi weer is zeker doen.

Onze eerste mijlpaal is bereikt. Burgos! 185 km vanaf St. Jean. Deze bikkels doen het maar even. Van links naar rechts Johan, Ellen, Carmen, Klazien en Annet. Grote bewondering voor de doorzetting, ondanks de pijntjes en pijnen die erbij horen. Klasse!

We waren er om 11 uur en na de koffie gingen we om 13 uur naar het welbekende Morito restaurant. Daar kun je voor een mooie pelgrimsprijs zo lekker eten. Klazien en ik hadden bv “Sopa de chocola blanco con yoghurt”. En Johan dacht dat hij ijskoffie zou krijgen en het bleek ijs met koffiesmaak te zijn. Wat dacht je van deze vissalade?

Tijd voor een bezoek aan de kathedraal. Via een Nederlandstalige informatie telefoon volgden we de route door de kathedraal. € 4,50 voor pelgrims en echt de moeite waard.

Even genieten van de mooie cultuur hoort er ook bij. Morgen gaan we weer op pad.

4 reacties op “Dag 15 Mieke camino francais Cardunuela – Burgos

  1. Geweldig om jullie op deze manier te volgen. Heel veel bewondering! Super trots op Annetje!!! Dikke smok, je kan het!!!!! Xxx

  2. Klazien wat Is dit leuk om jullie zo te volgen
    Jullie hebben het erg gezellig zo te zien veel loopplezier met z’n allen liefs Gea

  3. Wat een prachtige wandeling maken jullie!! En dat met onze leuke, lieve schoonzus Ellen!! Super goed van je Ellen!! Ik doe het je vooralsnog niet na!!
    Groet kees en ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.