Dag 5 Mieke camino francais Pamplona – Muruzabal

25 mei 2017, 19 km, zeer heet 37 graden

Follow your heart, it knows the WAY” 

Dat het zo heet zou worden, dat wisten we al. Ontbijten konden we om 6 uur en daarom zijn we om 5.30 uur opgestaan. Het begint precies licht te worden als we uit de herberg Ibarolla stappen. Een jas hoeft niet, om 6.30 is het al 15 graden.

Via het dorpje Cizur Menor lopen we in 1 ruk door naar Zariquiegui. 3 uur…lopen. We hebben 11 km afgelegd, bijna 4 km gemiddeld. Het stijgt langzaam van 400 naar 600 meter. De lage ochtendzon kleurt de graanvelden goud. Het is prachtig! Elke stap genieten we van het mooie weer en de fijne temperatuur.

De klaprozen staan volop in bloei.

Voor de grote steile klim naar Alto del Perron hebben we een pauze. Iedere pelgrim heeft hier pauze en het is zo leuk alle mede wandelaars weer enthousiast te begroeten. Ook de kerk hier in Zariquiegui kleurt goud in de ochtendzon.

Dan stijgt het in 3,5 km nog 150 meter naar Alto del Perdon. We zijn er trots op dat het is gelukt. De stevige spierpijn van gisteren is zo goed als weg. De beenspieren raken gewend aan het klimmen en dalen. De temperatuur is al flink hoog, en dat is echt zwoegen naar boven. Het uitzicht is adembenemend mooi en we nemen er de tijd. Alto del Perdon is een van de bekendste punten van de Camino. Sinds 1996 staat het er en is een monument voor de pelgrims die deze hoogte passeren

Dan daalt het in enkele km 250 meter naar Uterga. Het is een steil stenig pad, waar we goed opletten om niet te vallen. Het begint met traptreden.

Over een heuvelrug gaan we naar Muzurabal. Nog steeds glooiend met fraaie vergezichten.

Voor 14 uur zijn we bij de herberg. Hier in Spanje stijgt de temperatuur tot 18 uur verder. Dan is het zeker te heet om te lopen vandaag. Een heel mooie rustige herberg, El Jardin in Muruzabal en door de afstand vanaf Pamplona, 19 km, goed te doen. En wat denk je…..met zwembad en ruime tuin. Na een stevige wandeling, heerlijk! Goed om uit te rusten. 

4 reacties op “Dag 5 Mieke camino francais Pamplona – Muruzabal

 1. Lieve mensen wat een hitte
  Fijn dat jullie vrieg kunnen beginnen
  Telkens genieten van de mooie foto’s
  Lieve groet aan allen maar speciaal aan Ellen
  Topper met die hitte!

 2. Wauw wat super , prachtig om te lezen en op deze manier ook een beetje met en van jullie avonturen mee genieten, erg bijzonder. Toppers zijn jullie allemaal maar voor mij is frau Antje de grootste topper,
  Annet een hele dikke tuut voor jou xxx erg trots op je
  Gina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.