Dagwandeling Reeuwijk – Gouda

4 februari, 8 graden, tot 15 uur droog?

Een pareltje van een deel van het Pelgrimspad van Reeuwijk naar Gouda. Met een grote groep deze keer. Een groot aantal waren gekomen om Simon Wijma te ontmoeten. Simon gaat een Camino francais en een Camino Portugues begeleiden. En ook mede pelgrims die met mij (Mieke) de Via Lemovisensis, Camino francais, Camino Portugues en Camino Primitivo gaan bewandelen. Iedereen van harte welkom, ook voor de andere belangstellenden.

Bij een lange afstand wandeling is het altijd even puzzelen. Hoe komen we van het eindpunt weer terug bij het beginpunt? Voor de treinreizigers had ik een groepskaart van de NS gekocht. Overal vandaan met dezelfde bestemming bij 10 deelnemers, maar € 7 pp. Dat is toch een leuk prijsje. Of de auto parkeren op het eindpunt en met de trein en bus naar Reeuwijk. Goed te doen!

We vertrokken uit Reeuwijk en gingen over een pad tussen de Reeuwijkse plassen.

Via Oukoop gaan we naar Driebruggen. Overwegend graspaadjes met overstap hekjes.


In Driebruggen hebben we pauze bij restaurant Custwijck die speciaal voor ons open waren. Een pauze binnen is erg fijn in de winter. Heel gastvrij!

Na Driebruggen gaan we langs de Enkele en Dubbele Wiericke. Dit zijn boezemwateren die zijn aangelegd om overtollig water uit de Oude Rijn te kunnen lozen op de Hollandse IJsel. In de 17e eeuw zijn die door Willem de derde opgenomen in de Hollandse Waterlinie.

We boften met het weer…Ieder die met mij meeloopt weet dat ik het motto heb…”Het is altijd weer”. Tja…We hebben nog niet vaak regen gehad tijdens de maandelijkse wandeling. Helaas was dat vandaag wel het geval.

Dat mag de pret niet drukken. Fijne gesprekken onderweg, delen, zien dat ieder geniet, Camino verhalen delen, een dag met een gouden randje.

Om 16.15 kwamen we bij het station Gouda Goverwelle aan.

Fijn dat jullie erbij waren, dank je wel voor je gezelschap en tot een volgende keer.

5 reacties op “Dagwandeling Reeuwijk – Gouda

 1. Mooi die foto’s Mieke. Als noorderling toch nog wat (aangenaam) verrast door de wijdsheid en rust midden in de Randstad.. een mooie dag met fijne ontmoetingen. En top georganiseerd! Helemaal In Balans. Tot gauw iedereen, groet Simon Wijma

 2. Een leuk verslag na een fantastisch dag met fijn gezelschap. Complimenten aan Mieke. Ook Simon bedankt voor de info betreft de Camino Portugese.

 3. Was weer een mooie fijne wandeling Mieke. Leuke foto’s en verslag.
  Leuk om “oude” bekende en nieuwe mensen te ontmoeten. Bedankt allemaal.

 4. Wat een leuk verslag Mieke! Het was voor mij de eerste keer en vond het fijn met Mieke en Simon kennisgemaakt te hebben en ook al met een paar medereizigers voor de Camino Frances.
  Het was een heerlijke wandeling!

 5. Dag lieve Mieke,
  Ook ik heb geweldig genoten!!! Super dank je wel voor een fantastische dag! Inderdaad met een gouden randje en een glimlach in mijn hart!! Ik voel me heel dankbaar en vooral ook geïnspireerd!! Dit smaakt naar meer…. 🙂
  Hartelijke groetjes en heel veel liefs voor jullie allemaal! Brit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.