Dagwandeling Engelermeer

7 januari 2017, extreme ijzel

Door het weeralarm van het KNMI geen dagwandeling over de Posbank….Jammer, want het was een dag dat mede wandelaars kennis zouden maken met Simon, die de camino francais en de camino portugues gaat begeleiden.

Zo ging ik in mijn buurt op pad. Deze keer in de sneeuw, richting Engelermeer. Het was nog erg koud. Drupppels bevroren aan de brugleuning.

Als eerste ga ik langs de strandbaden, een rondje van 3 km, alleen in de winter geopend. Er zijn meer mensen op pad, de voetstappen geven het aan. Als ik er ben is er bijna niemand, alleen mijn voetstappen in de nog krakende sneeuw.

Daarna ga ik het gebied in dat ik niet ken. Een nieuw wandelgebied dicht bij het politiebureau van Engelen, aan de overkant van de weg. Hier zijn vlonders aangelegd om ook door een heel nat gebied te kunnen gaan.

Het is maar een klein gebied en ik hoor op de achtergrond de A59. Verdwalen kan ik niet, maar het is erg leuk nieuwe paden te ontdekken, zo dichtbij. Na 2,5 uur ga ik terug naar huis. 12 koude km verder. De ijsregen was toen ook net gestart en dat maakte het asfalt erg glad. Wat heb ik van deze wandeling genoten!

1 reactie op “Dagwandeling Engelermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.