Dag 33 camino francais O Cebreiro – Triacastela

21 oktober 2016, 21 km, prachtig weer 4-18 graden

Een koude wind waait over de bergen op 1300 meter, de hoogte van O Cebreiro. Het is helemaal helder. De zon maakt de lucht roze..


Klaar voor vertrek

 

Na de grote stijging naar O Cebreiro van gisteren staat vandaag de grote daling naar Triacastela op het programma. Van 1300 naar 600 meter.Maar eerst gaan we naar nog een top. Alto de San Roque, waar het bekende pelgrimsstandbeeld staat.


Onderweg daar naar toe zien we de zon met haar rode gloed boven de horizon verschijnen.

Alle pelgrims die we tot nu toe regelmatig zagen, zien we niet meer. Misschien voor ons, misschien achter ons… Nu is het weer een andere groep van zo een 80 personen die dezelfde etappe afleggen. Wie weet tot Santiago, dat weet je nooit. Onderweg vinden we het vrij rustig. We vertrekken pas als het licht wordt en we hebben regelmatig pauze. Zo ook vandaag waar we bij Alto de Poio nog kunnen genieten van een heerlijk warme oktoberzon.

 

Tot aan Biduedo gaat het geleidelijk naar beneden. We lopen over een wandelpad hoog boven de weg gelegen. De lijsterbessen staan vol in bloei.


Dan in 7 km 600 meter dalen. Die zijn pittig. Inmiddels gewend aan de dalingen  vinden we unamiem dat het meevalt. Langzaam maar gestaag lopen we over de steile paden naar beneden.


Tegen 16 uur komen we in Triacastela aan. We slapen in een mooie herberg met kleine kamers, Complexo. Aan te bevelen.Max 9 personen….dat geeft meer kans op nachtrust….Zelf kan ik meestal goed slapen. Mijn oordoppen werken prima en ik hoor verder niets…Ook de wekker niet altijd 🙂

1 reactie op “Dag 33 camino francais O Cebreiro – Triacastela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.