Dag 28 camino francais Santa Catalina de Samoza – Foncebadon

16 oktober 2016,18 km bewolkt, droog 11 graden

60% kans op regen……bij ons niet hoor, geen druppel gevoeld. Geluk? Wij vinden van wel. Zelf zeg ik dan 40% kans op droog weer en dat weegt voor mij veel zwaarder. We gaan op weg voor een tocht door de bergen vandaag. Met 400 meter stijging. Gevaar…..overstekend groot wild???? Wij zijn niet gevaarlijk hoor….

Onderweg zien we een verkoper van o.a. camino pijlen. Met speldjes deze keer, zodat je ze niet zo snel kwijt raakt. We kopen er allemaal 1.


Onderweg zien we een vredesteken, gelegd door pelgrims. Dat vinden we wel wat en de tekst vinden we heel inspirerend. Daar gaan we voor!

 
Bij El Ganso is de eerste bar open. We wilden eerst doorlopen, maar er was ook door een verkoper van kristallen. Zowel Toos als Tiny kopen er wat. We proberen af te dingen, maar hij blijft bij de prijs. Een vakman/zilversmid zegt hij zelf en hij probeert er van te leven. De kristal sprak Tiny zo aan, dat ze hem toch heeft gekocht. Witte agaath, als bescherming van de aura. Mooi toch?


Na El Ganso begint de echte stijging. Toos, Tiny en Elly laten zien dat ze het kunnen. Trots als we zijn klimmen we naar boven, genietend van de mooie natuur.


Met hier en daar herfstkleuren. Het is een sterk stijgend pad met grote losse stenen. Ze doen het toch maar, deze dames! 🙂


Nog even een pauze tussendoor.


Dan komen we op de eindbestemming. Foncebadon. Hehe, dat viel erg mee! We hebben dan ook in de eerste dagen veel geoefend en de conditie is inmiddels TOP.


We overnachten in herberg El Convento. Een 3 persoonskamer voor Elly, Toos en Tiny. Henk en ik slapen in de herberg, de kelder deze keer, op een kamer van 10 personen. We gaan merken of we ook nu zonder gesnurk kunnen slapen…..Wie weet???

2 reacties op “Dag 28 camino francais Santa Catalina de Samoza – Foncebadon

  1. Leny en ik vinden jullie allemaal ontzettend stoer en jullie zien er ook allemaal nog buitengewoon fris uit (en vooral Toos natuurlijk). Volhouden, dan komt alles goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.