Dag 27 camino francais Villares de Orbigo – Santa Catalina de Somoza

15 oktober 2016, 25 km, droog meest bewolkt 18 graden

Ja…ook gisteren werden we verwend door Christien van de herberg van Villares. Pompoensoep en macoroni. Met liefde en zorg bereid. Dat proef je!


Direct na Villares beginnen de heuvels. We genieten vanaf de eerste stappen. Het is nog net niet licht, als we om 8.10 uur de deur uitstappen. We kunnen de weg precies zien.


Het zijn maar korte stijgingen, maar daardoor is het landschap ineens weer afwisselend.


Vlak voor Astorga is het Cruceiro de Santo Toribio te zien met uitzicht over Astorga.


Dan is het nog 5 km… ineens is dat dan ver. Je ziet de stad liggen en dan denk je dat je er bijna bent. Zo gaat dat…  het gaat tussen je oren zitten. We hebben na 2,5 uur lopen toch maar eerst pauze in San Justo de la Vega. Om Astorga binnen te komen gaan we over een spoorviaduct. Speciaal voor de pelgrims aangelegd.


Natuurlijk nemen we even de tijd om in Astorga rond te kijken. Het bisschoppelijk paleis, ontworpen door Gaudi. En ook de mooie kathedraal. Het is net even zonnig, met een strak blauwe lucht.

Na Astorga begint de eerste serieuze stijging van 100 meter. Een pad in de natuur met donkere wolken omgeven. Dit maakt de natuur extra mooi.Het lijkt te gaan regenen, maar gelukkig blijft het droog.


We slapen vandaag in herberg El Caminante, direct aan het begin van her dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.