Dag 24 camino francais rustdag in Leon

12 oktober 2016, motregen 16 graden
Ook in Leon hebben we een heel mooi camino moment. We bezoeken de kerk San Isodore en worden verwelkomd door de priester. Zijn jullie pelgrims en willen jullie een stempel? We worden meegenomen naar de Sacristie en we krijgen hier de pelgrimszegen. We houden elkaars handen vast met de priester in het midden. De tekst hebben we in het engels ontvangen en de priester geeft ons de zegen in het spaans. Een heel mooi moment. We zijn er ontroerd van.

San Isidore is een heel oude kerk. Het oudste deel van de 11e eeuw. Een bezoekje is zeker de moeite waard.

 

 

De kathedraal van Leon is misschien nog wel mooier dan die van Burgos met de gebrandschilderde ramen.Een lust voor het oog.

Alles is prachtig uitgelicht. De oude beelden zijn prachtig.

 

Gisteren hadden we ook tijd om te shoppen. Vanwege de regen kopen zowel Toos als ik een paraplu. Bij ernstige regen helpt dat om een beetje droog te blijven, ook over je regenkleding. En hij is licht en windbestendig.Komende week wordt wat slechter weer voorspeld. Elly en Tiny kopen ook wat warmere kkeding erbij. Zelf verwacht ik genoeg te hebben. We zullen zien…. .

 


Natuurlijk sluiten we de dag af met een borrel. Henriette zien we dagelijks. Die gaat gezellig mee.

 

 

1 reactie op “Dag 24 camino francais rustdag in Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.