Dag 23 camino francais Mansilla de las Mulas – Leon

11 oktober 2016, 20 km, half bewolkt 3-20 graden

Nog maar even genieten van de dagelijkse zonsopkomst…..volgens de berichten hier krijgen we enkele dagen regen… We gaan het zien.


We naderen een grote stad. En dat kun je merken. We lopen geruime tijd langs de grote weg de N601, tot aan Villarente. Daar passeren we Rio Proma met de oude Romaanse brug.


Soms kom je tegengesteld ook pelgrims tegen. Zoal. .deze met de ezels. Ik vraag netjes of ik een foto mag maken. Wat gebeurt er, hij vraagt om geld. Tja, wat doe je dan? . Even een aarzeling en ik heb toch maar wat gegeven. Gisteren kwamen we ook pelgrims tegen. Can you help me? Natuurlijk zeg ik ja. Ze zeiden dat ze wat geld wilden, want ze hadden honger. Ik gaf geen geld, maar mijn zojuist gekochte banaan.

Vlak voor Leon kunnen we nog even een heuveltje oefenen. Alto del Portillo, een stijging van 100 meter. Dat geeft gelijk weer een andere omgeving. Uitzichten…


Met geld van de Europese gemeenschap zijn de wandelpaden bij Leon van de grote wegen afgeleid. Zo komen we over allerlei viaducten en paden langs de grote weg, Leon binnen.


Eerst even de stokken van Tiny ophalen bij het postkantoor. Deze stokken had Annemarie gebruikt en meegenomen naar Alicante. Maar Tiny kan ze toch niet missen en daarom waren ze opgestuurd naar het postkantoor in Leon. Op een groot plein zien we de paleizen van architekt Gaudi.


En….de kathedraal van Leon.


We overnachten in hostal San Martin, een oud pand aan een pleintje. Prima plek, niet duur, met terrasje voor de deur.We boffen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.