Dag 9 camino francais Viana – Navarette

27 september 2016, 24 km, half bewolkt 15-24 graden

Vandaag liep het anders dan verwacht… Gisteren had Annemarie last gekregen van een overbelaste knie en de dokter heeft haar 1 dag rust geadviseerd. Ik ga eerst naar het postkantoor om de camera van het vloggen weg te brengen. (voor het tijdschrift “vrouw”, dagelijks te zien vanaf 3 oktober)

De zon is al op en kleurt de gebouwen in Viana goudgeel.


Henk, Tiny, Toos en Ellie gaan alleen op pad. Dat voelt goed. Voor mij omdat ze dat samen oplossen en ik met een gerust hart kan gaan en voor de anderen ook. Het geeft zelfvertrouwen.

En daarna gaan Annemarie en ik een stukje met de taxi en ik word in Logrono afgezet waar ik op de anderen wacht. Logrono is een heel grote stad en het duurt nog 4 km voor we de stad uit zijn. Moeilijk te vinden. De route hier is aangegeven met deze tekens in de stoeprand.


Daarna lopen we door het park en langs het stuwmeer. Op de hoogte van Alto Grajero is het uitzicht over het meer erg mooi. De zon komt af en toe door en met de schapenwolkjes krijg je een contrast.


Voor Navarette is een grote wijnfles met Rioja te zien. Nu zou het nog 576 km zijn. De kop is er af!


Nou dan de vergissing van de dag. Ik had gereserveerd bij herberg casa del Peregrino. Daar was her telnr van dat in het boekje van John Brierley staat. Er staat als naam Peregrinado. Dat blijkt een hostal te zijn. Veel duurder! Maar hier is zowel Henk, als Annemarie en ook de rugzakken. Verwarring compleet! We besluiten hier toch te blijven en hebben dan nu 2 3 persoonskamers. Ach….het loopt wel eens anders……Ook goed, toch?

4 reacties op “Dag 9 camino francais Viana – Navarette

  1. Mériam, leuk om deze bijzondere reis zo te kunnen volgen. Wat een mooie reisverhalen. De etappe biertjes zullen beslist goed smaken. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.