Camino francais dag 8 Los Arcos – Viana

26 sept 2016, 18,6 km , prachtig weer, 12-25 graden

In de herberg “La Fuente” in Los Arcos worden we verwend met eigen gebakken brood. Heerlijk!

Dan gaan we op pad, door het oude centrum van Los Arcos.


De zon komt langzaam achter de heuvels te voorschijn. Het uitzicht over de goudgekleurde velden is ruim. De zon verlicht de velden en de nog donkere lucht een mooie tint.


Daar in de verte ligt het stadje Sansol. Hier vinden we een bar/winkeltje. Alles bij de hand wat een pelgrim nodig heeft. Brood, fruit, kaasjes. We zijn er blij mee. Een pelgrimshand is zo gevuld. Blij zij met de eenvoud van alles wat dexdag brengt. Eten, drinken, slapen en wandelen zijn de dingen die er toe doen onderweg. Verder hoef je nergens aan te denken.

 

Na Sansol is de omgeving ineens anders. Hogere heuvels waar we ook ook over heen gaan. Wellicht is het deel van de camino tussen St. Jean en Burgos zwaar te noemen, maar wij vinden het prachtig….Er zijn zelfs dalingen bij van 10%!!!


Onverwachts zien we steentjes die door de pelgrims zijn neergelegd. Zeer indrukwekkend! Er stond bv dank aan camino de santiago dat je me leert in het “nu” te leven. Dat gun je iedereen, zeker alle mede pelgrims op de camino.

Tussen de middag zitten we boven op een berg te pauzeren. Plotseling zien we een grote zwerm (wel 100) roofvogels. Die maken een wervelende luchtshow. Toos denkt dat het rode wouwen zijn. Zo mooi om te zien!

Vandaag waren we om 14 uur op de plaats van bestemming. Herberg Izar in Viana. Zeer modern met voor ons een 8 persoons kamer. Natuurlijk gaan we eerst het etappebiertje drinken.

2 reacties op “Camino francais dag 8 Los Arcos – Viana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.