Dag 12 camino francais Santa Dominco – Belorado

30 september 2016,22,9 km, 10-28 graden, zonnig, later half bewolkt.

Camino toeval? Ook vandaag begint de dag met een camino toeval. We gaan in een bar ontbijten en Elly komt erachter dat haar wandelstokken nog in de herberg staan. De deur is op slot. Ze belt het nr van het pension. Er ligt een sleutel in de bar waar we ontbeten hebben. En wat blijkt…..mijn pelgrimspaspoort ligt daar. Pff….wat fijn dat ik die weer terug heb. Dat zou ik echt niet fijn vinden!

Zo gaan we na deze vertraging op pad. Het is net licht als we Santa Dominco uitlopen.


Vandaag lopen we landurig over een pad vlak langs de grote weg van Logrono naar Burgos, de N120. (Of verder?) Oneindig lijkende velden als we links van de grote weg kijken.

We komen aan op de grens van La Rioja met Castilla y Leon. Een groot bord geeft de grens aan.


We zijn rond 12 uur in Viloria de la Rioja. Een heel klein dorpje met alleen een herberg en een kerk. Geen bar deze keer en zo vinden we een picknicktafel waar we aanschuiven bij Marga en Stijn. 2 Nederlandse dames. Gezellig!


Het laatste stuk is weer pal naast de grote weg. Erg warm en we hebben na 7 km toch nog even behoefte aan pauze. Er is bijna geen schaduw en de pauze is bij de eerste de beste boom. De andere pelgrims komen daar van een heuvel af. Deze hielden de moed erin door te zingen. We hoorden ze van verre aankomen.


In Belorado slapen we in Casa Waslala, gerund door een Nederlander. We worden straks verwend met haar kookkunst. Een mooie plek aan de Calle Mayor.

1 reactie op “Dag 12 camino francais Santa Dominco – Belorado

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.