Dag 10 camino francais Navarette – Najera

28 september 2016, 17,4 km, licht bewolkt 15-25 graden

We ontmoeten steeds dezelfde mensen, die net als wij vertrekken als het licht is. Zo ook deze man die daags ervoor zijn geloof aan het verkondigen was….Zieltjes winnen? Nou wij niet hoor, maar het blijft leuk dezelfde gezichten te zien. Ik denk dat we ongeveer met 100 op dezelfde etappe zitten.


Een dag vol met mooie camino momenten. Een oude man biedt ons met trots zijn druiven aan…. zo zoet, dat is genieten.

Het landschap is licht glooiend en voert ons langs onverharde paden langs druivenstruiken. De druiven worden hier geoogst, kennelijk de laatste dagen van september.

Onderweg zien we een muzikant, ik zing en dans mee. Een van de camino momenten van de dag!”the answer in blowing in the wind”

In de loop van de dag wordt het steeds heter. De zon schijnt nog zeer krachtig en de lichte klimmen vragen om enige inspanning. Het is hier wederom een route waar we erg van genieten.


Onderweg vinden we steeds onderkomens voor pelgrims om even te schuilen voor de zon of de regen. Deze ziet eruit als een bijenkorf.

We komen al bijtijds in Najera aan. Daar vinden we Annemarie en Henk, samen gezellig om het terras. Natuurlijk proosten we op de etappe en op het vervolg van de camino.

We slapen in de zeer fijne herberg Puerta de Najera. Aan te bevelen. Gastvrij en een mooie ruimte om bv samen te eten. We trakteren Annemarie. Ze heeft besloten om toch de camino te stoppen. Teveel pijn nu en ze wil er zeker van zijn dat ze nog niet meer geblesseerd kan raken. Morgen gaat ze vertrekken als alles is geregeld. We wensen haar van harte beterschap!

4 reacties op “Dag 10 camino francais Navarette – Najera

 1. Beste Camino gangers en speciaal voor Toos

  Heb jullie de eerste dagen niet via de site kunnen volgen, wegens verhuisproblemen, maar die zijn nu opgelost.

  Zal nu proberen een dagritme te volgen, zoals jullie dat ook doen. Bravo voor tekst en foto’s.

  Hoop dat dit bericht door komt en wens jullie allen veel succes en goed wandelweer toe.

  Liefs en groeten

  Roeland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.