Camino francais dag 6 Obanos – Villatuerta

24 sept 2016 21,7 km , zeer zonnig 11-28 graden

De kerk van Obanos laat zich zien in het vroege ochtendlicht. Het is 7.30 als we de deur uitgaan en …. de bakker is al open. We boffen! Een vers broodje voor onderweg, wat fruit en een tomaat. Zo is het leven van een pelgrim. Tevreden met wat eten, drinken en een bed…


Over een vlak stuk gaan we naar Puente la Reina en we lopen een lekker tempo. Hier kunnen we al merken dat de conditie stijgt. Fijn! We lopen door de stadspoort naar de oude romaanse brug.Na Puente la Reina gaan we naar Cirauqui. Een stadje gebouwd op een heuvel. Je ziet het al van verre liggen.


Het is een etappe langs wijngaarden. De streek van Navarra. Gisteren hebben we een heerlijke rode wijn bij het eten gekregen.


Hier in Cirauqui heb je zeer steile straatjes. We weten het wel…kleine stapjes en een heel langzaam tempo. Zo kun je het uren volhouden.


Na Cirauqui is het nog 11,4 km. Vooral over onverharde paden, geen wegen te zien. Een zeer mooie natuur.Zomer! Rijpe vijgen, bramen, druiven, het hooi is van het land. We snoepen van de vijgen en bramen. Die zijn zeer zoet. Met zoveel zon kan dat ook niet anders.


Deze keer zijn we er voor 15 uur. We krijgen inmiddels een dagritme te pakken. 2 uur lopen, pauze rond 10 uur. 1,5 uur lopen, lunchpauze, nog 1 uur lopen, kleine pauze en dan nog 1 uurtje. Zo gaat het goed.

Tijd voor het etappedrankje. Henk was er al om 13 uur. Die heeft aan 1 a 2 keer pauze genoeg en loopt gemiddeld meer dan 5 km per uur. En dat met rugzak. Het gaat goed Henk.


Morgen hebben we een etappe van 25 km. Dat gaat ons ook lukken. De conditie is inmiddels gestegen…..

2 reacties op “Camino francais dag 6 Obanos – Villatuerta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.