Camino francais dag 5 Pamplona – Obanos

23 sept 2016, 21,8 km, bewolkt later zon, 15-28 graden

Vanaf vandaag gaat Pianne alleen verder. Ik ben er trots op. Een beetje onzeker zelf nog, maar ik heb er vol vertrouwen in. Wegwijs de rugzak en de herbergen. Dat gaat lukken. Buen camino Pianne van ons allen. Henk gaat iedere dag alleen op pad. Hij heeft een heel hoog tempo en we zien hem in de herberg. Nog even een groepsfoto.

Nog zeker 5 km te gaan om de stad Pamplona en Cizur Menor uit te komen. Het is erg druk in de stad en we verlangen weer naar de natuur. Er zijn heel veel pelgrims onderweg. En als je dan uit de stad vertrekt met meer dan 100 slaapplaatsen is het ook op camino druk. Een kleurig lint van pelgrims…


Op weg naar 1 van de hoogtepunten van de camino, Alto del Perdon. Het is een zware stijging van 350 meter in 5 km. De omgeving is erg mooi. Onderweg is een bar open in Zariquiegui. Erg leuk zo een onverwachte stop, die nog niet in de gids van John Brierley staat.De bar is naast deze oude romaanse kerk. Hier krijgen we een stempel:)

Nog 2,5 km stijgen over een stenig pad met losse kiezels. Het heeft hier heel lang niet geregend en het is erg droog. De aarde is dor en droog. De omgeploegde landerijen geven een mooi lijnen spel


Helemaal bovenaan is het pelgrimsmonument. Hier vandaan kun je alle kanten uitkijken. Indrukwekkend!


Aan de andere kant zijn de windmolens te zien.


Via een heel steil stenig pad gaan we naar beneden.


Om 15 uur zijn we bij de herberg. We willen eens proberen om in de middag een pelgrimsmenu te eten. Dat kan en om 15.30 zitten we aan ons menu. Ik had tomatensalade en een visovenschotel. Lekker! Het bevalt ons goed. We gaan kijken of het ons lukt. De conditie stijgt en we raken eraan gewend….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.