Dag 9 Lires – Muxia

4 augustus 2016

15 km

Motregen, na aankomst zon

Toen de wekker vanmorgen 1 uur te vroeg afging was het keihard aan het regenen……Alle dagen prachtig weer en nu vanochtend motregen en mist. Zowel Tilly als Marga vinden het niet erg en we gaan dan ook vol goede moed op pad.


De route vandaag loopt vrijwel geheel door het bos. Een voortdurend stijgende weg van 0 naar 270 meter. Het gaat heel geleidelijk en zo is het goed te doen. Het is heel vochtig en zo krijg je in de bossen mist.


Geen bars of winkeltjes vandaag. Wel een nieuw tentje met een enorm vriendelijke man. Hij heeft een speciaal pelgrimsmenu….1e gang:Ontmoeten, waarderen, delen, 2e gang:horen, zien, voelen en glimlachen, 4e gang, knuffel. (of wie weet de juiste vertaling) Zo zou het kunnen zijn. Reflectie op de camino. Ook voor mij geldt dat. De laatste dag van een camino….


Het regent nog als we toe zijn aan de lunch. Geen schuilplek te zien…dan maar onder de poncho. We hebben er lol van.


Vlak bij Muxia wordt het wat lichter en zien we nog wat van de omgeving.


Heel trots en blij. Onze eindbestemming is bereikt. 120 km in 9 wandeldagen. Zo zie je….in kleine stapjes kom je er ook. Gewend zijn aan tenminste 10-15 km per dag is wel belangrijk. Er zijn tenslotte veel hoogteverschillen te overbruggen.


Vanavond gaan we de zonsondergang van Muxia aanschouwen. Verslag volgt. Morgen naar Santiago en zaterdag weer naar huis.

1 reactie op “Dag 9 Lires – Muxia

  1. Jammer van de regen en mist maar ja zo gaat dat he?
    Jullie hebben het toch maar weer gehaald gefeliciteerd allemaal.
    Goed gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.