Dag 8 Finistere – Lires

3 augustus 2016

15 km

Zonnig, later motregen

In de herberg El Sol hebben ze het ontbijt al om 7.30 uur klaar staan, omdat  we op tijd willen vertrekken. Zo gaan we om 8.15 uur de deur uit. Dorine blijft in Finistere en zal zich in Muxia weer bij ons voegen.

Een hele mooie route! Je loopt hoog boven Finistere direct vanaf de herberg de goede kant op. Goed opletten nu! In oktober 2015 ben ik hier en daar fout gelopen. De bewegwijzering is verbeterd met duidelijk 2 verschillende palen voor Finistere en Muxia. En ook de oude richtingwijzers staan erbij…


De zon probeert in de ochtend al gaten te prikken in de wolken. Met uitzicht op de zee en de rotskusten aan de oostkant.


Heel vervelend….ik trap in de poep. Gelukkig is er hoefsmid Tilly….

Onderweg zien we een boer die zojuist koolbladeren heeft geoogst. Op de kop…. wat een leuk gezicht.(als je goed kijkt zie je dat hij zelf ook veel plezier heeft)


Ook hier zijn er voorzieningen voor de pelgrim. Een bar na een km of 4 en een stalletje langs de weg waar je wat kunt nemen wat je nodig hebt en een vrijwillige bijdrage achterlaten.


Bij Castrexe zijn er 2 mogelijkheden. Rechtsaf of linksaf. In het boekje staat dat er een keuzemogelijkheid is.Ik denk dat we daar al zijn en we willen langs de kust via Bar Playa. We lopen zeker een uur langs het strand en komen bij een weg uit. Dit blijkt het einde van Playa Rostro te zijn. Te vroeg, want we willen pas bij Lires op het strand komen. Nou ja…wat is een foute weg? Het was prachtig!

Daarna volgt een weg door het bos. Schaduwrijk en met flinke stijgingen en dalingen. Iedere keer terug naar zee niveau. Dan zien we een bord linksaf Bar Playa. Die weg volgen we en komen zo bij het strand uit. Nog zeker een uur lopen vanaf de afslag.

 

Beloning voor de extra inspanning. Een zandstrand met palmbomen en een voortreffelijk restaurant. Deze keer geen pelgrimsmenu maar inktvis en schelpdieren. Heerlijk!

Dan nog 2 km naar onze herberg As Eiras in Lires. Het strand van Lires ligt aan de monding van een slufter. Nog even de brug over en de laatste stevige klim van vandaag. Tot onze verrassing begint het te motregenen… Daar hadden we niet op gerekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.