Dag 1 Santiago – Augapesada

12 km

25 graden, zon met een verkoelende wind.
Natuurlijk is het heel gezellig met het feestgedruis in Santiago! “The last stamp” is midden in het centrum en ja, met de ramen open hoor je tot diep in de nacht de muziek. Dat hoort er een beetje bij…. vanochtend gingen we in San Martin ontbijten. Een ontbijt buffet voor € 6. Dat is genieten. Daar gevraagd of er toevallig plaats is vrijgekomen voor volgende week vrijdag. YES! We kunnen daar slapen. We hebben geluk er had een groep geannuleerd.


Op weg naar het westen, waar de zee ons trekt. Voor het Parador langs zien we de gele pijlen alweer staan.Met je rug naar de cathedraal en dan aan je rechterhand naar beneden. Kan niet missen.


Ook de palen naar Finistere zijn vernieuwd. Vlak bij de cathedraal zien we dat het 88,139 km is naar Finistere.Minstens 88.139 stappen dus….


Bij Parque San Lorenzo gaan we de brug over, over de Rio Sarela.


Dan volgt een steile eerste klim. Niet vergeten om te kijken, want je kunt vandaar af de kathedraal zien. Achter de venkelplanten zien we precies de contouren.


Daarna stijgen en dalen we door de bossen. Eergisteren was er brand. Lugubere restantanten van een eucalyptus bos. We zien ook nu nog rook omhoog komen. Ik vraag nog of het veilig is dat we er langs lopen. Gelukkig is de brandweer al gewaarschuwd.


Nog even een picknick op de hoogte van Alto do Vento. We doen het rustig aan vandaag.Het is de eerste dag.Wennen aan de rugzak en de heuvels in het prachtige Galicie.

Vandaag hebben we gezelschap van Scot uit Canada. Hij werkte bij de film, was klaar met een project en had zojuist de hele camino francais afgelegd. Hij voelde zich een beetje triest, omdat hij afscheid had genomen van zijn camino vrienden.

We komen we bij Casa Riamonte aan. Julian verwacht ons al. Een gastvrije ontvangst in een schitterende omgeving. Gelegen op een heuvel kijk je over het dal uit.Een feestje om hier als pelgrim te slapen.

1 reactie op “Dag 1 Santiago – Augapesada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.