Dag 0 Camino Finistere op weg naar Santiago

26 juli 2016

Mooi weer 25 graden

” In balans op weg”

De nieuwe camino gaat van Santiago naar Finistere en Muxia. Op weg naar de zee..Verwachtingsvol gaan we op pad…

Zo kan ik vandaag al mijn gloednieuwe stempel in de paspoorten zetten. Een nieuwe weg, met nieuwe mogelijkheden.

We reizen vandaag vanaf Brussel Zaventem. Een prima verbinding voor ons, en ook voor anderen die in het zuiden van Nederland wonen. De trein vanaf Roosendaal is in 1 uur in Brussel en  stopt op de luchthaven. En ook voor Tilly die vanaf Kortrijk een directe verbinding heeft.

Als je aankomt op het station is er extra controle. Best een geruststelling voor mij na de huidige terreurdreiging.

Dat ging gemakkelijk! Daarna zien we een enorme drukte op de luchthaven. Hebben we tijd genoeg? Gelukkig staat er bij Vueling geen lange rij. Vueling heeft vrijwel dagelijks directe vluchten van Brussel naar Santiago.


Vanaf het vliegveld gaan we met de bus naar het centrum. Op naar onze herberg. Onderweg kregen we alweer hulp van Jacobus. Dichtbij het busstation dronken we een kopje koffie bij Cafe Inez. We liepen door Rua San Pedro en zien een winkeltje genaamd “Petra”. Zo heet de vriendin van Dorine. Even een foto maken, denkt ze. Daar komt ze erachter dat ze haar fototoestel is vergeten. We lopen terug…en ja hoor gelukkig. Het is gevonden.


We gaan naar de herberg: The Last Stamp. Een mooie vrij nieuwe herberg ook direct in het centrum. We komen binnen en daar ontmoeten we Marga. Marga was al een paar dagen in Santiago en gaat nu met ons mee.


Marga heeft gisteren een Italiaans restaurantje ontdekt. Hier gaan we (nederlandse tijd) wat eten.


Dan gaan we nog even naar de Franciscuskerk waar we een kaarsje opsteken.


Morgen gaan we op pad. We hebben er zin in!

3 reacties op “Dag 0 Camino Finistere op weg naar Santiago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.